Η αποστολή μας

Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού - ΕΛΙΖΑ

Το ΕΛΙΖΑ είναι μια Ελληνική εξειδικευμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση  που ασχολείται με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση, και η μόνη που δίνει  έμφαση στην προσχολική ηλικία.

Με τη δική σας υποστήριξη, αλλάζουμε σήμερα προς το καλύτερο τη ζωή των παιδιών.

Θέλετε και εσείς να προστατεύσετε τα παιδιά; Μάθετε εδώ με ποιους τρόπους μπορείτε να συμβάλλετε.

Η αποστολή μας

Πρόληψη, προστασία, αποκατάσταση.

Αποστολή μας στο ΕΛΙΖΑ είναι πρωτίστως να προλαμβάνεται το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης ή παραμέλησης προτού εμφανιστεί,  η προστασία όσων παιδιών βρίσκονται σε κίνδυνο και η παροχή εξατομικευμένης θεραπείας σε παιδιά που βίωσαν κακοποίηση ή παραμέληση.

Οι στόχοι μας

Για τα παιδιά:

 • Nα προλαμβάνουμε όλες τις μορφές παραμέλησης ή κακοποίησης των παιδιών, με ειδικά προγράμματα και εκστρατείες ενημέρωσης.
 • Να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη και να ενθαρρύνουμε κάθε ενήλικα να καταγγείλει περιπτώσεις παιδιών που κινδυνεύουν.
 • Να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά από μικρή ηλικία σχετικά με τα δικαιώματά τους και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Για τους γονείς:

 • Να παρέχουμε στήριξη και ουσιαστική καθοδήγηση σε γονείς που συχνά γίνονται βίαιοι χωρίς να το θέλουν και αναζητούν βοήθεια.
 • Να προσφέρουμε συμβουλευτικές, νομικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε όσους αναζητούν βοήθεια για να προστατεύσουν ένα παιδί.

Για τους επαγγελματίες:

 • Να εφαρμόζουμε την «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού» στο σχεδιασμό και την υλοποίηση κάθε προγράμματος του Σωματείου ΕΛΙΖΑ που αφορά παιδιά που έχουν υποστεί βία ή που είναι σε αυξημένο κίνδυνο παραβίασης βασικών τους δικαιωμάτων.
 • Να ενημερώνουμε τους επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης για το φαινόμενο της κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών στην Ελλάδα και να παρέχουμε επιμορφωτικά προγράμματα σχετικά με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν την παιδική προστασία, αλλά τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που δεσμεύουν κάθε χώρα για την εφαρμογή των επιταγών τους.
Το όραμά μας

Να μεγαλώνουν όλα τα παιδιά σε ασφαλές περιβάλλον, μακριά από κάθε μορφή κακοποίησης και παραμέλησης. Θέλουμε να χτίσουμε σταθερά τον κύκλο προστασίας γύρω από κάθε παιδί που κινδυνεύει, σε συνεργασία με δημόσιους φορείς, επαγγελματίες, ειδικούς επιστήμονες, επιχειρήσεις, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Οι αξίες μας
 •  Αγάπη για τα παιδιά και σεβασμός στους ανθρώπους όλων των πολιτισμικών και εθνικών ταυτοτήτων.
 • Αλληλεπίδραση και ομαδικότητα: συνεργαζόμαστε με επιστήμονες και εθελοντές, πιστεύουμε στην ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ οργανώσεων.
 • Πρωτοβουλία και καινοτομία: εντοπίζουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα που σχετίζονται με το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησής και βρίσκουμε λύσεις.
 • Διαφάνεια και ακεραιότητα: Λειτουργούμε με απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ που εισπράττει το Σωματείο ΕΛΙΖΑ από δωρεές.
  Μέχρι σήμερα δεν λαμβάνουμε καμία οικονομική υποστήριξη από κρατική πηγή.

Θέλετε και εσείς να προστατεύσετε τα παιδιά; Μάθετε εδώ με ποιους τρόπους μπορείτε να συμβάλλετε.