Διοικητικό Συμβούλιο

Επίτιμο Μέλος & Πρόεδρος - Μαρίνα Καρέλλα

Πρόεδρος του ΕΛΙΖΑ είναι η Μαρίνα Καρέλλα, γνωστή ζωγράφος, γλύπτρια και σκηνογράφος. Κατά την επιτυχημένη σταδιοδρομία της έχει εκθέσει σε διάφορες πόλεις του κόσμου, όπως Νέα Υόρκη, Λoς Άντζελες, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Ρώμη και Λονδίνο, ενώ έργα της φιλοξενούνται σε σημαντικά μουσεία και ιδρύματα.

Επίτιμο Μέλος - Πρίγκιπας Μιχαήλ

Ιστορικός, ταξιδιώτης και συγγραφέας ο Πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος, γιος του Πρίγκιπα Χριστόφορου της Ελλάδας και της Πριγκίπισσας Φραγκίσκης της Ορλεάνης, γεννήθηκε στη Ρώμη και πέρασε την παιδική ηλικία του στο Μαρόκο, στην Ισπανία και στη Γαλλία. Μετά το θάνατο της μητέρας του το 1953, έζησε με την οικογένεια του θείου του, του Κόμη των Παρισίων, ενώ παράλληλα απέκτησε και το πτυχίο του στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία για 4 χρόνια και το 1965 παντρεύτηκε τη ζωγράφο και γλύπτρια, Μαρίνα Καρέλλα. Μαζί απέκτησαν δύο κόρες, την Αλεξάνδρα και την Όλγα.

Το 1970, εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο Ma soeur lhistoire, ne voistu rien venir? και το οποίο έλαβε το βραβείο Cazes. Στη συνέχεια ακολούθησαν παραπάνω από 20 εκδόσεις, μεταξύ των οποίων: βιογραφίες (Λουδοβίκος ΙΔ’: Η ανάποδη όψη του ήλιου), ιστορικά μυθιστορήματα (Η Αυτοκράτειρα των αποχαιρετισμών, Η Μπουμπουλίνα, Η λευκή νύχτα της Αγίας Πετρούπολης, Η συνομωσία της Ιωάννας) και αυτοβιογραφίες (Απομνημονεύματα). Ο Πρίγκιπας Μιχαήλ έχει βραβευτεί με πολλές λογοτεχνικές διακρίσεις, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Με το τελευταίο του, Une promenade singulaire a travers lHistoire, συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων ιστοριογράφων της εποχής μας.

Το ενδιαφέρον του για τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση οδήγησε στην ίδρυση του ΕΛΙΖΑ, Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού από τη Μαρίνα Καρέλλα και τον Πρίγκιπα Μιχαήλ το 2008.

Αντιπρόεδρος - Λεωνίδας Γεωργόπουλος

Ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος είναι ένας εκ των δύο ιδρυτών και ο αρχαιότερος εταίρος της δικηγορικής εταιρείας ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ.

Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος Ελλήνων & αλλοδαπών πελατών καλύπτοντας όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, και κυρίως τον κλάδο του εμπορικού δικαίου (συγχωνεύσεις & εξαγορές, εισαγωγή κινητών αξιών στο χρηματιστήριο, αναδιαρθρώσεις).

Έχει συμμετάσχει σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες διεθνείς συγχωνεύσεις και εξαγορές καθώς επίσης και στην εισαγωγή των ελαχίστων πολυεθνικών ελληνικών εταιρειών σε αλλοδαπά χρηματιστήρια και έχει διατελέσει επίσης νομικός σύμβουλος ελληνικών εταιρειών Δημοσίου Δικαίου, της ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργών κυρίως όσον αφορά σύμφωνα παραχώρησης.

Διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής που αναθεώρησε και εναρμόνισε το ελληνικό Εταιρικό Δίκαιο με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, διετέλεσε μέλος της επιτροπής αναθεώρησης του Κώδικα Δικηγόρων και της επιτροπής σχεδιασμού του νέου νόμου περί Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ο κ. Γεωργόπουλος  είναι Ιδρυτικό Μέλος και νομικός σύμβουλος του «ΕΛΙΖΑ» και συμμετέχει σε πολλούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς και Ιδρύματα αφιερώνοντας αφιλοκερδώς μέρος του χρόνου του.

Γενική Γραμματέας - Δάφνη Οικονόμου

Η  Δάφνη Οικονόμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ινδία. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, με  πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε εθελοντικά στο Εθνικό Πρόγραμμα Αποκαταστάσεως  υπερηλίκων προσφύγων από τη Μικρά Ασία, ενώ συγχρόνως διεύθυνε τη Θεατρική Ομάδα Νέων.
Το 1972, με τον άνδρα της  Κωνσταντίνο Οικονόμου και μια ομάδα εκλεκτών ανθρώπων, ίδρυσε την μη κερδοσκοπική οργάνωση Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Εξυπηρέτησε την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών  και ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, και εγκαινίασε μια σειρά από πρωτοποριακές  καλλιτεχνικές δραστηριότητες  για άτομα με και χωρίς ειδικές ανάγκες.
Εξελέγη Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS) το 1996. Πολλά άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχει μιλήσει σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο, κυρίως για το  τι μπορούμε να μάθουμε από το ίδιο το παιδί με αναπηρία.
Με μεγάλη χαρά και πολλές προσδοκίες δέχτηκε την πρόσκληση της Μαρίνας Καρέλλα και του Πρίγκιπα Μιχαήλ, να συμβάλει στην νεοσύστατη Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ, το 2008.
Γράφει για το κέφι της όλη της τη ζωή. Το Saturday’s Child – a journey through an Indian childhood κυκλοφόρησε το 2007, τα Ποιήματα, το 2013, και το νέο της βιβλίο, Το ‘81’  βρίσκεται στο τυπογραφείο.

Ταμίας - Χριστίνα Κυριακοπούλου

Η Χριστίνα Κυριακοπουλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στην Γαλλία την δεκαετία του ’60 και απέκτησε μακρά εμπειρία στον χώρο του εμπορίου όπου δραστηριοποιήθηκε αρχικά στα καταστήματα Παπαγιάννη και στην συνέχεια ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του καταστήματος Σινάνη. Ως το 2010 διατηρούσε κατάστημα με τις συλλογές του ομίλου Escada.

Η πλούσια φιλανθρωπική της δραστηριότητα περιλαμβάνει την πολυετή ενεργή της υποστήριξη των Φίλων της Μέριμνας όπου διετέλεσε Ταμίας για πολλά χρόνια.

Ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Μαρίνας Καρέλλα για την ίδρυση του ΕΛΙΖΑ στο οποίο συμμετέχει ως μέλος του ΔΣ ενώ διατηρεί και την θέση του Ταμία.

Μέλος & Επιστημονική Σύμβουλος - Ελένη Αγάθωνος

Η Ελένη Αγάθωνος φοίτησε στο Γυμνάσιο Pierce, τη δε τελευταία τάξη στο Campbell High School, Καλιφόρνια, με υποτροφία της American Field Service (AFS). Ήταν απόφοιτος του Deree-Pierce College, DSW, BSc, του Ball State University, ΜΑ Couns. Psych. και του Πανεπιστημίου Birmingham, PhD Psychology. Αντικείμενο της διδακτορικής της διατριβής ήταν η Δευτερογενής Πρόληψη της Κακοποίησης των Παιδιών.

Η επαγγελματική διαδρομή της Ελένης (1966-2005) αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, ερευνητικού κέντρου υπό το Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας, αρχικά ως υπεύθυνης ερευνών και ακολούθως  ως  Διευθύντριας στη Διεύθυνση Οικογενειακών Σχέσεων. Τα επιστημονικά πεδία του ενδιαφέροντός της στην πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών, ήταν:  α)κλινική και επιδημιολογική έρευνα, κλινικό έργο, επιμόρφωση επαγγελματιών και προαγωγή της υγείας , δευτερογενής πρόληψη της κακοποίησης στην κοινότητα β) Αξιολόγηση λειτουργίας, παρέμβαση σε ιδρύματα προστασίας και σχεδιασμός νέων θεραπευτικών δομών στην κοινότητα για βραχεία παραμονή παιδιών γ) Εκτίμηση αναγκών και παρέμβαση σε κοινωνικά αποκλεισμένους πληθυσμούς και κοινότητες. Γ) Προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού μέσω της εφαρμογής και διάδοσης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην κλινική πράξη. Το ευρύ συγγραφικό έργο της Ελένης καλύπτει μονογραφίες και επιμέλεια εκδόσεων, όπως και δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Στο διεθνή χώρο υπήρξε: α) εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της Διεθνούς Εταιρίας Πρόληψης της Κακοποίησης και Παραμέλησης των Παιδιών (ISPCAN) 1982-1994 και Πρόεδρος τα έτη 1990-1992. Κύρια συνεισφορά της το άνοιγμα της οργάνωσης στις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια των πολιτικών αλλαγών σε αυτές β)ιδρυτικό μέλος και μέλος ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τα παιδιά (EURONΕΤ 1996-2005)) γ) Μέλος ΔΣ της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Μελέτης της Ιδρυματικής Περίθαλψης και  Αναδοχής (EUSARF 1989-2010) δ) Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής  Εταιρίας  Πρόληψης της Κακοποίησης και Παραμέλησης του Παιδιού (1986-1992) ε) Μέλος  της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1998-2003)στ) Ιδρυτικό μέλος, Επιστημονική Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ  Σωματείου ΕΛΙΖΑ-Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού (1997-σήμερα ζ) Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής , Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ένα παιδί-ένας κόσμος» (2002-σήμερα).

Το έργο της Ελένης Αγάθωνος τιμήθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό  α) ISPCAN, Length of Service Award, Kuala Lumpur, Malaysia 1994 β) ISPCAN, Distinguished Service Award, Durban, South Africa, 2000 γ)Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία Α’ Βραβείο Κοινωνικής Παιδιατρικής 1997 και Β’ Βραβείο Κοινωνικής Παιδιατρικής 1982.

H Ελένη Αγάθωνος απεβίωσε στις 30 Ιουλίου 2017.

Μέλος - Λία Γεωργοπούλου

H Λία Γεωργοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Επί σειρά ετών εργάστηκε στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς και εταιρείες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα με την επαγγελματική της σταδιοδρομία, ανέκαθεν είχε ενεργό συμμετοχή σε φορείς και σωματεία κοινωνικής προσφοράς. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Λία Γεωργοπούλου είναι επίσης μέλος του MDA Hellas και Πρόεδρος του Σωματείου “Οι Φίλοι  του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός”.

Μέλος - Νίκη Ψαραυτή - Μπουτάρη

Η Νίκη Ψαραύτη –Μπουτάρη, γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στο σχολείο PIERCE /The American College of Greece. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), από όπου έλαβε το πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Απασχολήθηκε στην πολυεθνική Procter & Gamble και στη συνέχεια, το 1982 αποτέλεσε ένα εκ των ιδρυτικών στελεχών και ανέλαβε τη θέση της CEO στη διαφημιστική εταιρία ARROW ADVERTISING SA. Υπό την καθοδήγησή της, η Arrow εντάχθηκε στο παγκόσμιο δίκτυο της BBDO, καθώς και στην BBDO Ελλάδος, διατηρώντας σταθερά μία θέση ανάμεσα στα 15 κορυφαία διαφημιστικά agencies στην Ελλάδα.

Η Νίκη ανέκαθεν αφιέρωνε χρόνο σε ΜΚΟ προσφέροντας εθελοντική εργασία. Συγκεκριμένα προσέφερε τις υπηρεσίες της σε επίπεδο branding, εκστρατειών επικοινωνίας και διαφήμισης σε οργανισμούς όπως ο σύλλογος Ελπίδα, η MDA, η Ένωση Μαζί για το Παιδί, αλλά και το Σωματείο ΕΛΙΖΑ. Για το ΕΛΙΖΑ ειδικότερα, η Arrow δημιούργησε 2 τηλεοπτικά σποτ, ενώ προσέφερε και υπηρεσίες συμβουλευτικής, media planning και monitoring τηλεθέασης.

Το 2013, η Νίκη ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με τον τομέα της εκπαίδευσης, προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία της στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας (ACG), όπου μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση της αντιπροέδρου για τους τομείς του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας. Το 2015 εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΖΑ, συνεισφέροντας σημαντικά στη συνεργασία του Αμερικάνικου Κολλεγίου με το ΕΛΙΖΑ

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Κ. Μπουτάρη, που προέρχεται από τη γνωστή οικογένεια οινοπαραγωγών.

Μέλος - Μέλπω Φωτιάδη

H Μέλπω Φωτιάδη σπούδασε Μετάφραση και Διερμηνεία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα ως Διευθύντρια του ελληνικού τμήματος του ιδίου πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα δίδασκε μαθήματα και ήταν μέλος των επιτροπών επιλογής νέων φοιτητών. Παράλληλα, έχει υπάρξει ιδρύτρια και διευθύντρια της Σχολής Διερμηνείας  του Κέντρου Μετάφρασης και Διερμηνείας Κέρκυρας (ΚΕΜΕΔΙ), ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Διερμηνέων Συνεδρίων, αλλά και μέλος επιτροπών επιλογής υποψηφίων διερμηνέων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, έχει αναλάβει τη μετάφραση ενός μεγάλου εύρους έργων, όπως μελετών, διατριβών, εκθέσεων και εν γένει κειμένων οικονομικού, νομικού και γενικού περιεχομένου για σημαντικούς φορείς και όργανα όπως : η Βουλή των Ελλήνων,  η Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, ο  ΟΟΣΑ, Υπουργεία Οικονομικών / Εξωτερικών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, αξιοσημείωτη είναι η πορεία της και σε επίπεδο διερμηνείας, καθώς έχει συνεργαστεί με Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ, Συμβούλιο της Ευρώπης, ΟΥΝΕΣΚΟ, Eurocontrol, ΟΟΣΑ, ΟΑΣΕ) και Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα στις Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κοινοβούλιο, διασκέψεις Κορυφής), στο Λουξεμβούργο (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Eurostat), αλλά και στην Ελλάδα (αποστολές ΕΕ). Επιπλέον, έχει διατελέσει προσωπική διερμηνέας του Κωνσταντίνου Καραμανλή (1979-1996), των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και Προέδρων της Δημοκρατίας και Ελλήνων υπουργών. Τέλος, έχει αναλάβει τη διερμηνεία διασκέψεων και συμποσίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργαζόμενη με σημαντικούς εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρείν, όπως Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, Alpha Bank, Europol, Εθνική Τράπεζα κα.

Η Μέλπω έχει επιτελέσει μακρόχρονο κοινωνικό έργο μέσα από σημαντικούς οργανισμούς όπως η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, διάφορα Γηροκομεία της Γενεύης, καθώς και μέσω Φιλοζωικών Οργανισμών.

Αναπληρωματικό Μέλος - Άννα Ανδρεάδη

Η Άννα Ανδρεάδη είναι απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού. Τελείωσε την Σχολή Ξεναγών, καθώς και την σχολή φωτογραφίας της ΑΚΤΟ.

Έχει ενεργό συμμετοχή σε φιλανθρωπικά σωματεία ήδη από 2004 ως Ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματέας στο μη κερδοσκοπικό σωματείο “οι Φίλοι της Μέριμνας” και Γενική γραμματέας στην Ένωση “Μαζί για το Παιδί”. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σωματείου ΕΛΙΖΑ και παραμένει ως σήμερα στο ΔΣ ως αναπληρωματικό του μέλος. Επίσης διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ στο σωματείο “Καλλιπάτειρα”.

Εργάστηκε για πέντε χρονιά ως εθελόντρια στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004” στην διεύθυνση των Δημοσίων Σχέσεων.
Επίσης συμμετείχε στην επιτροπή Δημοσίων σχέσεων στις δυο διεκδικήσεις για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996 και του 2004.
Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση πολλών Ευρωπαϊκών, Διεθνών και Παγκόσμιων πρωταθλημάτων ιστιοπλοΐας.
Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αθηνών και Αντιπρόεδρος,καθώς και ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας σκαφών τύπου Laser και πρόεδρος για 10 χρόνια.
Έλαβε μέρος σε πολλούς αγώνες, και δυο φορές κατέκτησε 2η θέση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκαφών τύπου Lightning.
Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ και Γενικός Έφορος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.
Στην Διεθνή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (ISAF) ήτανε μέλος και Αντιπρόεδρος στην επιτροπή γυναικών για 11 χρόνια και πλέον μέλος στο Regional games committee.

Αναπληρωματικό Μέλος - Όλγα Καρατζά

Η  Όλγα Καρατζά αποτελεί ιδρυτικό μέλος του ΕΛΙΖΑ, ενώ διετέλεσε Ταμίας Δ.Σ. από το 2008 έως το 2015. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ εργάστηκε για 10 χρόνια, από το 1963 έως το 1973, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έως το 2004 διετέλεσε Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Από πολύ νέα ασχολείται με τον εθελοντισμό και με πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα. Εργάσθηκε ως εθελόντρια στη ΧΕΝ Αθηνών, είναι μέλος του Ομίλου Εθελοντών και της Γενναδίου Βιβλιοθήκης, ενώ υπήρξε και Πρόεδρος των Φίλων Παιδικών & Εφηβικών Βιβλιοθηκών.

Επιστημονική Σύμβουλος - Μυρτώ Νίλσεν

Η Μυρτώ Νίλσεν  σπούδασε ψυχολογία στη Σορβόννη και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Παρισιού. Έζησε πολλά χρόνια στη Δανία, όπου δίδαξε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Παιδαγωγικό ινστιτούτο της Δανίας.

Στην Αθήνα ανέλαβε το Τμήμα Μελετών Ερευνών και Εκδόσεων του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και εργάστηκε, μεταξύ άλλων, σε διάφορα Κέντρα Κοινωνικής Ψυχιατρικής. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΜΕΡΙΜΝΑ -Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στο Θάνατο-, όπου διετέλεσε  πρόεδρος από το 2004 ως το 2008. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, και ενεργεί ως επιστημονική σύμβουλος στην εταιρία ΕΛΙΖΑ.

Έχει γράψει διάφορες ψυχολογικές όπως και λογοτεχνικές μελέτες, επίσης και βιβλία για παιδιά.