Αστυνομικοί

Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αστυνομικών

Αναγνωρίζοντας πως οι αστυνομικοί είναι οι άνθρωποι που θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προστασίας ευάλωτων παιδιών & οικογενειών, το Eliza προχώρησε στο σχεδιασμό και υλοποίηση του 1ου Εθνικού Προγράμματος Εκπαίδευσης Αστυνομικών για τη διαχείριση περιστατικών κακοποιημένων παιδιών. Το Πρόγραμμα μετουσιώθηκε σε σειρά ημερίδων, καλύπτοντας τις ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να επιμορφώσει στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όλων των βαθμίδων, δίνοντας απαντήσεις σε πρακτικά ερωτήματα, λύσεις σε καθημερινούς προβληματισμούς και πολύτιμη γνώση.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και την ενεργή υποστήριξη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, το διάστημα 2018 -2020 πραγματοποιήθηκαν 9 δια ζώσης (Αθήνα, Αγρίνιο, Χαλκίδα, Ηράκλειο, Τρίπολη, Λάρισα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Καβάλα) & 6 εξ’ αποστάσεως ημερίδες (νησιωτική Ελλάδα και Ηγουμενίτσα) μέσα από τις οποίες εκπαιδεύτηκαν 1.486 αστυνομικοί, που υπηρετούν σε 50 νομούς πανελλαδικά.

To Eliza ευχαριστεί θερμά τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τις θυγατρικές «ΤΕΡΝΑ», «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» και «ΝΕΑ ΟΔΟ», που πίστεψαν από την πρώτη στιγμή στη δυναμική του Προγράμματος και το υποστήριξαν ως Μεγάλοι Χορηγοί.

Ευχαριστίες εκφράζονται, επίσης, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την αμέριστη υποστήριξή τους σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης του Προγράμματος.

Πρωτόκολλο

Το Eliza μέσα στο 2021 προχώρησε στο επόμενο βήμα, τη δημιουργία Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Περιστατικών Κακοποίησης Ανηλίκου. Στόχος του Πρωτοκόλλου είναι η παροχή πρακτικής καθοδήγησης, ώστε ο κάθε αστυνομικός να έχει τη δυνατότητα να ακολουθεί καθορισμένα βήματα, όταν συναντά περιστατικό ανηλίκου με υποψία κακοποίησης.

Για το εγχείρημα αυτό, η ομάδα του Eliza συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και την Εισαγγελία. Το Πρωτόκολλο έλαβε την έγκριση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το Eliza μερίμνησε για την παραγωγή 900 αντιτύπων, τα οποία διανεμήθηκαν σε 900 τμήματα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της έμπρακτης συμβολής στο έργο της  αστυνομίας, το σωματείο μας προχώρησε και στη δωρεά 11 υπολογιστών για την εξυπηρέτηση αστυνομικών τμημάτων ανά τη χώρα.

To Eliza ευχαριστεί θερμά τον Όμιλο Εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την πολυετή εμπιστοσύνη και  υποστήριξη που μας προσφέρει.