9 Νοεμβρίου 2020

Διαδικτυακή Εκπαίδευση και Covid-19, συμβουλές για παιδιά και γονείς

Η διατήρηση της ρουτίνας και της θετικής ματιάς στην απαιτητική εποχή της διαδικτυακής εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα βοηθήσει τα παιδιά να παραμείνουν σταθερά.

Η Πανδημία του Κορωνοϊού θα επαναφέρει πολλές φορές την ανάγκη για διαδικτυακή, εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού. Σε αυτή τη νέα συνθήκη για εκατομμύρια παιδιά, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουν υγιή και να καταφέρουν να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς εκπτώσεις στην εκπαίδευση τους.

Δημιουργήστε πρόγραμμα: Κυριολεκτικά «κολλήστε» στη ρουτίνα σας. Ξυπνήστε το πρωί και κάντε ό,τι κάνατε για να πάτε σχολείο: Φάτε το πρωινό σας, βουρτσίστε τα δόντια σας, ντυθείτε.

Δημιουργήστε στο παιδί τον χώρο του: Εάν το παιδί δεν έχει δικό του δωμάτιο ή γραφείο, δημιουργήστε ένα για αυτό.  Ένα γραφείο, μία ήσυχη, ιδιωτική γωνιά, που θα μπορεί να συγκεντρώνεται.

«Συμπεριφερθείτε» στο «διαδικτυακό» σχολείο όπως και στο δια ζώσης, πραγματικό σχολείο: Η παρακολούθηση και το διάβασμα πρέπει να παραμείνουν το ίδιο ενεργά.

Δείξτε σεβασμό στους εκπαιδευτικούς: Πολλοί από τους εκπαιδευτικούς «αναβάθμισαν» τις γνώσεις τους στην διαδικτυακή τεχνολογία, κυριολεκτικά σε μία νύχτα.

Ασκηθείτε: Όταν τελειώνει το διαδικτυακό σχολείο, ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να βγούνε έξω και να χαρούν τον ήλιο. Είναι ζωτικής σημασίας να δραστηριοποιούνται σωματικά.

Παραμείνετε συνδεδεμένοι: όχι μόνο για το σχολείο αλλά και για τους φίλους σας. Μιλήστε μαζί τους, ανοιχτείτε, συνδεθείτε ώστε να βλέπετε ο ένας τον άλλον. Κάντε το όχι μόνο με τους συμμαθητές σας αλλά και με άλλους φίλους και συγγενείς.

Μοιραστείτε τα συναισθήματα σας: Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μιλάνε, να εκφράζουν πώς νιώθουν και ρωτάτε τα συχνά τι σκέφτονται και αν κάτι τα προβληματίζει ή μπορείτε να τα βοηθήσετε.

Πηγή: UNICEF USA