Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ συνεργάζεται με την  Ένωση Μαζί για το Παιδί , η οποία αποτελείται από 10 κοινωφελείς φορείς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ξεκίνησαν το 1996 κοινή συνεργασία, με σκοπό να ενώσουν ισότιμα και αρμονικά τις προσπάθειες τους για να βοηθήσουν παιδιά σε ανάγκη.

Μαζί οι 10 φορείς προσφέρουν ετησίως συντονισμένες υπηρεσίες και ένα καλύτερο μέλλον σε πάνω από 30.000 παιδιά κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.

Δείτε εδώ το νέο τηλεοπτικό σποτ, καθώς και το ενημερωτικό video της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και μάθετε περισσότερα για τη δράση της.

Γραμμή βοήθειας 115 25

Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ υποστηρίζει την πανελλαδική, τηλεφωνική γραμμή Γραμμής 115 25 της Ένωσης Μαζί για το Παιδί στην οποία μπορεί κάποιος να καταγγείλει ανώνυμα ή επώνυμα περιστατικά κακοποίησης ή παραμέλησης ανηλίκων.

Η Γραμμή 115 25, στελεχωμένο από εξειδικευμένους επιστήμονες,  απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Λειτουργεί από  τον Φεβρουάριο του 2009,   λαμβάνει πάνω από 6.000 κλήσεις ετησίως και προσφέρει τις εξής υπηρεσίες:

  • Συμβουλές για προβλήματα που παρουσιάζουν παιδιά ή έφηβοι έως 18 ετών.
  • Επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων.
  • Ενημέρωση και παραπομπή περιστατικών σε εξειδικευμένους φορείς που ασχολούνται με το παιδί και την οικογένεια σε όλη την Ελλάδα.
  • Πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει κάθε ένα μέλος της Ένωσης.

 

Ωράριο λειτουργίας

Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00.

Εμπιστευτικότητα

Οι κλήσεις στη γραμμή βοήθειας 115 25 είναι απόρρητες και δεν ηχογραφούνται. Όλοι οι  ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας και κοινωνικοί λειτουργοί που απαντούν στα τηλεφωνήματα δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.

Χρεώσεις

Για αστικά και υπεραστικά τηλέφωνα από σταθερό ΟΤΕ: 1 αστική μονάδα ανεξαρτήτως διάρκειας κλήσης.

Οι χρεώσεις διαφέρουν ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου σταθερής η κινητής επικοινωνίας.