8 Ιουλίου 2021

ΕΛΙΖΑ – ΜΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 στην κατηγορία «Παιδική Προστασία»

Το ΕΛΙΖΑ ευχαριστεί θερμά την επιτροπή των βραβείων για τη βράβευση του ΕΛΙΖΑ, σε μία κατηγορία για την οποία μάχεται από το 2008, με στόχο να προλάβει την κακοποίηση και την παραμέληση των παιδιών, πριν αυτή τραυματίσει για πάντα την ενήλικη ζωή τους.

Ακριβώς για αυτό εκπαιδεύουμε γιατρούς, αστυνομικούς, εισαγγελείς, αλλά και όλους όσοι ασχολούνται με παιδιά, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα σημάδια της κακοποίησης και να παρέμβουν αποτελεσματικά.

Ακριβώς για αυτό δημιουργήσαμε τη 1η Νοσοκομειακή μονάδα για κακοποιημένα παιδιά στην Ελλάδα, στο Νοσοκομείο Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού και σύντομα παραδίδουμε μία δεύτερη Μονάδα στο Αττικόν Νοσοκομείο. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επεκτείνουμε τις Μονάδες σε όλα τις πανεπιστημιακές παιδιατρικές κλινικές της χώρας.

Το βραβείο που μας δόθηκε, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, να φτάσουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προλαμβάνοντας την κακοποίηση, επεμβαίνοντας ταχύτατα για να σώσουμε ζωές.

Ανάμεσα στα αμέσως προσεχή σχέδια μας είναι να αλλάξουμε επιτέλους την αντίληψη όλης της κοινωνίας για την κακοποίηση του παιδιού.

Πρέπει όλοι να αποδεχτούμε ότι η παιδική κακομεταχείριση και η παραμέληση υπάρχουν! Και πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι για αυτό!

Εμείς ως ΕΛΙΖΑ, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σας φέρουμε όλους κοντά μας σε έναν κοινό σκοπό: Την εξάλειψη της βίας στα παιδιά. Εσείς, όσοι είστε έτοιμοι να κινητοποιηθείτε, ελάτε κοντά μας. Γίνετε αρωγά μέλη και γίνετε μέρος της λύσης που θα χαρίσει στα παιδιά την παιδική ηλικία που τους αξίζει.