6 Ιουνίου 2022

Ένα παιδί που ήθελε να ζήσει…

Το θέατρο Πορεία φιλοξενεί τον ηθοποιό Σωκράτη Αλαφούζο και μαζί  σας προσκαλούν σε μια ομιλία έμπνευσης και ανοιχτή συζήτηση, την Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 21:00

Την Δευτέρα 20 Ιουνίου στο Θέατρο Πορεία, ο Σωκράτης Αλαφούζος σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι Αναγνώρισης, Ανακάλυψης, Αλλαγής.

Ένα ταξίδι πέρα από τον Φόβο και τη Ντροπή.

Ένα ταξίδι πέρα από την Κακοποίηση.

Μια βραδιά Έμπνευσης και Προσωπικής Ενδυνάμωσης.

Μια βραδιά που μπορεί να σας ενθαρρύνει να διεκδικήσετε αυτά που πάντα ονειρευόσαστε.

 

Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να απευθύνει και ερωτήσεις.

*Για την προώθηση της διάδρασης με το κοινό, στη διαδικασία της ομιλίας θα παρεμβάλλεται «ερωτώντας» η επιστημονική συνεργάτης του ΕΛΙΖΑ, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, κ. Τίνια Απέργη.

 

Η βραδιά περιλαμβάνει και προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας μικρού μήκους του Σωκράτη Αλαφούζου “Between Black and White.”

 

Στην ταινία παίζουν οι ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης:

Ιάσονας Φωκαεύς, Σωκράτης Αλαφούζος, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Έκτορας Φωκαεύς, Κώστας Καζανάς, Βάνα Πεφάνη, Βάλια Παπακωνσταντίνου.

 

*Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα πάνε στο Σωματείο ΕΛΙΖΑ – Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού.

 

Ομιλητής: Σωκράτης Αλαφούζος

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισιτηρίου:10€

Αγοράστε τα εισιτήριά σας εδώ

Ο Σωκράτης Αλαφούζος είναι ένας διεθνώς βραβευμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Μετά τις σπουδές του στο Θέατρο, Κινηματογράφο, Φωτογραφία και Χορό τιμήθηκε με την Υποτροφία Fulbright για μεταπτυχιακές σπουδές στην σκηνοθεσία και την υποκριτική στις Ην. Πολιτείες. Κατά την παραμονή του εκεί έγραψε και σκηνοθέτησε το θεατρικό μονόπρακτο Αμέρικα και σκηνοθέτησε την πρώτη του σπουδαστική μικρού μήκους ταινία. Αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα και είχε μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της υποκριτικής. Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Κώστας Κουτσομύτης, Νίκος Καβουκίδης, Όλγα Μαλέα, Πάνος Κοκκινόπουλος, Γιάννης Κακλέας, Hossein Amini και ερμήνευσε ρόλους απο έργα του Ευριπίδη, Σαίξπηρ, Μάρλοου, Ανούιγ, Σάφερ, Καμύ κ.α. Το 2012 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός με την μικρού μήκους ταινία, Μικρός Βασιλιάς και το 2015 έγραψε και σκηνοθέτησε την δεύτερη ταινία του, το Between Black and White. Και οι δυο ταινίες συμμετείχαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και απέσπασαν πολλές διακρίσεις, όπως το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Μαρόκο, το 2015. O σκηνοθέτης μαζί με την ταινία συμμετείχαν στο Talent Lab του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ. Από το 2016, εργάζεται και στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την τιμητική βίζα που του χορηγήθηκε που δίνεται σε ανθρώπους με σημαντικά επιτεύγματα στην επαγγελματική τους καριέρα. Το 2019, ίδρυσε εκεί το Theatron of the Americas, ένα μη κερδοσκοπικό θεατρικό οργανισμό που σκοπό έχει την περεταίρω διάδοση του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος στην Αμερικανική Ήπειρο μέσω θεατρικών παραστάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τον Ιανουάριο του 2022 έγινε η αναγόρευση του ως Presidential Fellow in Greek Theater και Λέκτορας στο πανεπιστήμιο Chapman στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί δημιούργησε και διδάσκει ένα Honors Course βασισμένο στην Αντιγόνη του Σοφοκλή και διδάσκει επίσης και στο Θεατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου. Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως για το Σωματείο Ελίζα – Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού από το 2014 έως το 2020. Έχει στηρίξει το έργο της Κιβωτού του Κόσμου, όπου σκηνοθέτησε ένα μικρό ντοκιμαντέρ και το διαφημιστικό τους για την TV.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

www.poreiatheatre.com

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Πλατεία Βικτωρίας

http://www.facebook.com/poreiatheatre

http://twitter.com/poreiatheatre

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, 11876, WIND, Public, MediaMarkt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Spot Τεχνόπολη, YOLENI’S

Info προπώλησης: www.poreiatheatre.com