11 Νοεμβρίου 2020

Έρευνα – Οι Έλληνες ενωμένοι μπροστά στην κακοποίηση του παιδιού

Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες σε έρευνα της Nielsen Media Greece για λογαριασμό του ΕΛΙΖΑ θα αντιδρούσαν εάν αντιλαμβάνονταν κάποιο περιστατικό σωματικής ή/και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού καταγγέλλοντας αμέσως το γεγονός στην αστυνομία ή/και σε κάποια ΜΚΟ. Η πανελλαδική δημοσκόπηση απέδειξε πως η κοινωνία μας διατηρεί ζωντανό τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα, επιδεικνύοντας συλλογικό πνεύμα και υπευθυνότητα.

Την ίδια στιγμή αντίστοιχη πανεθνική έρευνα* στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού (27- 29 Μαρτίου 2020), που διενεργήθηκε για λογαριασμό του New York Society for the Prevention of Cruelty to Children, έδειξε ότι μόλις των 36% των Αμερικανών είναι πιθανό να αναφέρει στις αστυνομικές αρχές οποιοδήποτε περιστατικό κακοποίησης υποπέσει στην αντίληψη του.

Με αφορμή την ανάδειξη της ενδοοικογενειακής βίας στον απόηχο του κορωνοϊού, ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, απηύθυνε έκκληση, «Ας προστατέψουμε τα παιδιά μας και ας διασφαλίσουμε την ευημερία τους», φέρνοντας στο προσκήνιο μία ακόμη μεγαλύτερη πανδημία, αυτή της κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών.

https://www.tovima.gr/2020/06/16/society/dimoskopisi-7-stous-10-ellines-martyres-peristatikon-kakopoiisis-paidion/

*http://www.globenewswire.com/news-release/2020/04/09/2014343/0/en/MOST-AMERICANS-SAY-THEY-RE-NOT-LIKELY-TO- REPORT-CHILD-ABUSE-IF-AWARE-OF-IT-ACCORDING-TO-SURVEY-FIELDED-DURING-COVID-19-CRISIS.html

Τα Ευρήματα με μια Ματιά