Μουσικό φιλανθρωπικό δείπνο υπέρ του Ξενώνα SOS-ΕΛΙΖΑ διοργάνωσε η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα κα Melitta Schubert, το Σάββατο 28 Απριλίου, στην πρεσβευτική κατοικία, με την συμμετοχή μελών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, στο οποίο παραβρέθηκαν η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Μαίη Παπούλια και άλλοι  διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινωνίας.

Οι 80 προσκεκλημένοι και φίλοι της κλασσικής μουσικής και της τέχνης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με έργα των Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert και Johann Strauss που ερμήνευσε κουαρτέτο του ιστορικού αυτού συνόλου, υπό την διεύθυνση του πολυβραβευμένου βιολονίστα καθ. Rainer Küchl.

Παράλληλα, διοργανώθηκε και δημοπρασία έργων τέχνης με απόλυτη επιτυχία καθώς πουλήθηκαν όλα τα έργα που δώρισαν ειδικά για την βραδιά οι  διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες Μαρίνα Καρέλλα (Πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΙΖΑ), Βασίλης Θεοχαράκης, Μαρκ Χατζηπατέρας και Βασιλική.

Το σημαντικό ποσό των 38.000 Ευρώ, που προήλθε από τα έσοδα τόσο της εκδήλωσης  (28.000€), όσο και της συναυλίας (10.000€)  που παρέθεσε η διάσημη ορχήστρα την Κυριακή το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής για το νεανικό κοινό, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Sir Antonio Pappano, επιδόθηκαν την Δευτέρα 30 Απριλίου από την Πρέσβη κα Melitta Schubert και εκπροσώπους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης στον Πρόεδρο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Αναστάσιο Βρεττό και στην Πρόεδρο του Σωματείου ΕΛΙΖΑ κα Μαρίνα Καρέλλα, στις εγκαταστάσεις του Ξενώνα SOS-ΕΛΙΖΑ στο Μαρούσι.