20 Νοεμβρίου 2021

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το ELIZA, το Σωματείο Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση εργάζεται από το 2008, έτος ίδρυσης του, έως σήμερα, για την πρόληψη της κακοποίησης του παιδιού και την πρώιμη διαχείριση των περιστατικών παιδικής κακοποίησης.

Σημαντικός πυλώνας των δράσεων του Σωματείου είναι η ενημέρωση των πολιτών και η ευαισθητοποίηση τους για το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης. Στα πλαίσια αυτής της ευαισθητοποίησης,

Το ΕΛΙΖΑ στις 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, φωταγώγησε 3 κτήρια, στην Αθήνα και τον Πειραιά, με την πολύτιμη συνδρομή της Διαφημιστικής Εταιρίας The Newtons Laboratory και της Δικηγορικής Εταιρίας Zepos & Yannopoulos.

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, από τις 6μμ. έως τις 10μμ., το Ξενοδοχείο HILTON, το κτήριο του ΕΜΣΤ και το κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, φωταγωγήθηκαν με το «μήνυμα» του ΕΛΙΖΑ, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η κακοποίηση του παιδιού είναι υπαρκτή και «μετρήσιμη».

Το εικαστικό της φωταγώγησης το σχεδίασε η δημιουργική ομάδα της διαφημιστικής εταιρείας The Newtons Laboratory και το προσέφερε με ενθουσιασμό για τις ανάγκες ευαισθητοποίησης των πολιτών και τις ενέργειες του Σωματείου ΕΛΙΖΑ για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης.

Το κόστος της φωταγώγησης των κτηρίων ανέλαβε η δικηγορική εταιρεία Zepos & Yannopoulos, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση της αξίας ευαισθητοποίησης των πολιτών στην αναχαίτιση του φαινομένου της κακοποίησης των παιδιών, επεκτείνοντας έτσι τη στήριξη στο έργο του οργανισμού τα τελευταία χρόνια.

Στην προσπάθεια αυτή, αρωγοί μας είναι και οι Δήμοι Αθηναίων και Ηρακλείου, καθώς στα χρώματα του Σωματείου θα φωταγωγηθεί και το σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας, καθώς και το κτίριο του Δημαρχείου Ηρακλείου αντίστοιχα.

Το ΕΛΙΖΑ ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της για την ουσιαστική τους συμβολή στη διάδοση του μηνύματος της.

Τo MEGA CHANNEL στηρίζει το ΕΛΙΖΑ για τη Δημιουργία Γραμμής Ψυχικής Στήριξης ΕΛΙΖΑ

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, το Μεγάλο Κανάλι αγκαλιάζει την προσπάθεια του ΕΛΙΖΑ στην προσπάθεια δημιουργίας 5ψήφιας τηλεφωνικής γραμμής ψυχικής στήριξης για παιδιά (από 12 ετών) και ενήλικες, που θέλουν να αναφερθούν σε περιστατικά παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης ή σε περιστατικά με υποψία κακομεταχείρισης των παιδιών.

Με έναρξη την 19η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, όλες οι εκπομπές του Mega Channel θα κάνουν αναφορά στην 5ψήφια γραμμή 19800, μέσα από την οποία όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τη δική του ενίσχυση για τον σκοπό έναρξης λειτουργίας Γραμμής ΕΛΙΖΑ. 

Με μήνυμα: Στείλτε SMS στο 19800 γράφοντας ΕΛΙΖΑ και δώστε στα παιδιά φωνή, όλες οι εκπομπές του Μεγάλου Καναλιού, όλη την ημέρα, θα συμβάλλουν στους στόχους της ενίσχυσης του Σωματείου.

Επιπλέον των αφιερωμάτων που θα πραγματοποιήσουν οι εκπομπές του καναλιού, το κανάλι θα συνεχίσει τη στήριξη του, με τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού μηνύματος που θα ξεκινήσει τη μετάδοση του από τις 19 Νοεμβρίου και θα συνεχίσει να μεταδίδεται για μία εβδομάδα, υπενθυμίζοντας στους τηλεθεατές τη δυνατότητα αποστολής μηνύματος για τη δημιουργία ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΛΙΖΑ.

Το ΕΛΙΖΑ εκφράζει τις πιο θερμές του ευχαριστίες στον επικεφαλής του Ομίλου Alter Ego, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους του «Μεγάλου» Καναλιού, οι οποίοι εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της συντονισμένης δράσης στήριξης των σκοπών του σωματείου. Είναι οι πρώτοι που έμπρακτα στήριξαν τη δημιουργία μίας γραμμής που ευελπιστεί να δώσει φωνή στα παιδιά.