Το Πανελλήνιο Συνέδριο “Κακοποίηση και Παραμέληση των Παιδιών: Σε αναζήτηση της επιστημονικής γνώσης. Το σοκ του πραγματικού. Η επιστροφή του συμβολικού” διοργανώθηκε στις 09 & 10 Μαΐου 2011, από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, στο πλαίσιο του ερευνητικού Ευρωπαϊκού προγράμματος BECAN.

Το Συνέδριο ανέδειξε τα σύγχρονα ζητήματα που προκύπτουν όσον αφορά στην έρευνα, πρόληψη, καταγραφή και αντιμετώπιση της Κακοποίησης & Παραμέλησης παιδιών. Παράλληλα, η συνάντηση αυτή της επιστημονικής και ευρύτερης κοινότητας διερεύνησε το γενικότερο φαινόμενο της επιθετικότητας ή/και βίας σε βάρος των ανηλίκων στις δυτικές κοινωνίες, καθώς και σε διαφορετικές κοινωνικές συγκροτήσεις, πλαίσια και δομές.

Σε μία από τις πολλές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του συνεδρίου, η κυρία Ελένη Αγάθωνος ανέπτυξε ως θέμα το «Σύνδρομο Ταρακουνήματος του Μωρού» και παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο μας εκπαιδευτικό πακέτο, που αφορά στην πρόληψη των καταστροφικών συνεπειών που μπορεί να επιφέρει σε ένα βρέφος το «ταρακούνημα».

Σχετικά με την διάθεση του εκπαιδευτικού αυτού υλικού, το οποίο περιέχει 1 DVD και 1 CD που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσα ενημέρωσης και εκπαίδευσης , καθώς επίσης σχετικό τρίπτυχο φυλλάδιο και οδηγίες για το παραπάνω υλικό, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3231704.