“Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης” Ελλάδα

Mε αποστολή την απόδοση δικαιοσύνης και έμπρακτης συγνώμης στους ανθρώπους που υπήρξαν θύματα κακοποίησης κατά την παιδική τους ηλικία, διαβιώνοντας σε Ιδρύματα κρατικά, εκκλησιαστικά ή άλλα, ο Ευρωπαϊκός θεσμός JUSTICE INITIATIVE  “Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης” ενεργοποιείται στην Ελλάδα σε στενή συνεργασία με το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, Εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού καθώς και άλλους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παιδικής προστασίας.

Οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης, ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η ελευθερία και ισότητα, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, δεν εφαρμόζονται για χιλιάδες παιδιά στην Ευρώπη, καταπατήθηκαν στο παρελθόν και καταπατώνται έως σήμερα, για χιλιάδες ακόμη.

Η παραβίαση αυτή αποτυπώνεται με διάφορους τρόπους στην καθημερινότητα της ζωής σε ένα ίδρυμα, και αποτελεί την επανάληψη και συνέχιση της κακοποίησης που έχει βιώσει το παιδί μέσα στην ίδια την οικογένεια και μέσα από αναγκαστικές υιοθεσίες.  Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να είναι αποδεκτή.

Ποια είναι η αποστολή της «Πρωτοβουλίας για τη Δικαιοσύνη» στην Ελλάδα;

Η πρωτοβουλία Δικαιοσύνης είναι ένα κίνημα Ευρωπαϊκό με όραμα να σταματήσει την κακομεταχείριση του παιδιού, να την αναγνωρίσει και να την αναδείξει όπου συμβαίνει, να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειες τους και να δημιουργήσει μηχανισμούς και θεσμούς πρόληψης. Η Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης Ελλάδος συμμετέχει στην κοινή Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία κατά της κακοποίησης των παιδιών, όποια μορφή και αν έχει (σωματική, σεξουαλική, πολιτισμική, θεσμική κ.ά.)

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Υπόγραψε την Πρόταση

Το Διαδίκτυο δεν είναι ασφαλές για τα παιδιά. Αυτό πρέπει να αλλάξει. 

Είναι καιρός η Ευρώπη να υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να θέσει οριστικό τέλος στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

Στο Justice Initiative «Πρωτοβουλία για τη Δικαιοσύνη», είμαστε μάρτυρες των σοβαρών επιπτώσεων της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και βίας, στις ζωές των θυμάτων. Το μέγεθος του προβλήματος ολοένα και αυξάνεται καθώς οι δράστες είναι σε θέση να εκμεταλλεύονται τη δύναμη του διαδικτύου. Τα παιδιά κινδυνεύουν πλέον από απόπειρες σεξουαλικής κακοποίησης και αποπλάνησης μέσα από το διαδίκτυο, σωματικής κακοποίησης στα σπίτια και τις κοινότητές τους, ενώ το ψηφιακό υλικό κακοποίησης παιδιών «κυκλοφορεί» με ανησυχητικό ρυθμό.

Απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει ηγετική στάση παγκοσμίως και να ψηφίσει υπέρ της τρέχουσας πρότασης CSAM της Ε.Ε., ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε όλα τα παιδιά και τους εφήβους και να αποδώσουμε δικαιοσύνη για αυτούς που έχουν επιβιώσει από κακοποίηση. 

Οι επιβιώσαντες, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι σύμμαχοί μας, ενωνόμαστε γύρω από αυτήν την έκκληση για τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής βίας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνεργαζόμαστε με τις καμπάνιες #bebraveeurope και #ChildSafetyON για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Μαζί μπορούμε και πρέπει να τερματίσουμε τη σεξουαλική βία κατά των παιδιών στην Ευρώπη, θεσπίζοντας νόμους που καθιστούν δύσκολη ή αδύνατη την κακοποίηση των παιδιών στο διαδίκτυο. Ας καταστήσουμε το διαδίκτυο #safeforkids

Υπογράψτε εδώ