Διοικητικό Προσωπικό

από αριστερά προς τα δεξιά: Αφροδίτη Στάθη (Διοικητική Διευθύντρια ΕΛΙΖΑ), Έμυ Ντότσικα (Υπεύθυνη Προγραμμάτων), Ελίνα Κουτρομάνου (Γραμματέας), Ελένη Αθανασιάδη (Διευθύντρια Γραμματείας), Αλεξάνδρα Σιακαβέλλα (Βοηθός Προγραμμάτων)

Αφροδίτη Στάθη, Διοικητική Διευθύντρια ΕΛΙΖΑ

H Αφροδίτη Στάθη είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) από το London School of Economics and Political Sciences (LSE), στον επιστημονικό τομέα Οργανωσιακής και Κοινωνικής Ψυχολογίας, καθώς και απόφοιτος Ψυχολογίας (BA) του Deree College/ Αμερικάνικου Κολλεγίου της Ελλάδος, (ACG). Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση εθνικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και μέσα από την εθελοντική της συμμετοχή σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, που ασχολούνται με τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Εργάστηκε για περισσότερα από 15 χρόνια ως υψηλόβαθμο στέλεχος στους τομείς της έρευνας αγοράς, στρατηγικής, ανάπτυξης και επικοινωνίας, σε ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς. Είναι επίσης μια από τους λίγους Έλληνες Διευθυντές Μη Κερδοσκoπικών Οργανισμών που έχει λάβει τη διακεκριμένη υποτροφία Marshall Memorial Fellowship (GMF)- απόφοιτος 2017.

Ως Διοικητική Διευθύντρια του ΕΛΙΖΑ από το 2014, η Αφροδίτη Στάθη, με γνώμονα πάντα τη διαπίστωση ελλείψεων στο χώρο της παιδικής προστασίας και τη χάραξη ορθών προτεραιοτήτων, σχεδιάζει και υλοποιεί σημαντικές νέες συνεργασίες και πρωτοβουλίες, ανοίγει νέες διόδους επικοινωνίας και διευρύνει τον κύκλο φίλων και υποστηρικτών. Συγχρόνως ενθαρρύνει καθημερινά τους ανθρώπους του ΕΛΙΖΑ και όλους τους συνεργάτες, προκειμένου συλλογικά να επιτυγχάνονται απτά αποτελέσματα προς όφελος των παιδιών.

Έμυ Ντότσικα, Υπεύθυνη Προγραμμάτων και Επικοινωνίας

Η Έμυ Ντότσικα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και προπτυχιακού τίτλου από το τμήμα «Marketing και Επικοινωνίας με Νέες Τεχνολογίες» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ανέπτυξε μία ολοκληρωμένη στρατηγική σκέψη γύρω από τις ανάγκες επικοινωνίας οργανισμών και εταιρειών, καθώς και ένα σύνολο ικανοτήτων όπως διαχείριση συγκρούσεων, καλλιέργεια ομαδικής κουλτούρας και προσαρμοστικότητα.

Από το 2010 εργάζεται στον κλάδο της επικοινωνίας σε καταξιωμένους οργανισμούς, όπως το PR agency V+O Group και η πολυεθνική Procter & Gamble Co. Στο πλαίσιο αυτό, απέκτησε γνώσεις και εξειδίκευση στο σχεδιασμό ολοκληρωμένων στρατηγικών επικοινωνίας, στη διαχείριση κρίσεων, καθώς και ένα ευρύ δίκτυο σχέσεων με δημοσιογράφους. Από το 2016 που βρίσκεται στο ΕΛΙΖΑ, έχει ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό, συντονισμό και στην υλοποίηση εθνικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην προστασία των παιδιών που κινδυνεύουν από κακοποίηση  ή / και παραμέληση. Επιπλέον, είναι υπεύθυνη για τις ενέργειες επικοινωνίας του ΕΛΙΖΑ, εσωτερικά και εξωτερικά.

Η Έμυ έχει μακρά εμπειρία με παιδιά ευάλωτων οικογενειών, καθώς ήταν εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου επισκεπτόταν και φρόντιζε τα παιδιά που φιλοξενούνταν στο Nοσοκομείο Παίδων, «Π. & Α. Κυριακού» και «Η Αγία Σοφία», ενώ υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της ετήσιας διοργάνωσης «Μία πολιτεία για παιδιά» στην Πάτρα.

Ελένη Αθανασιάδη, Διευθύντρια Γραμματείας

Η Ελένη Αθανασιάδη είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο, ως πρωταθλήτρια κολύμβησης, εργάστηκε για δώδεκα χρόνια σαν προπονήτρια κολύμβησης, δουλεύοντας με μικρά παιδιά, σε μεγάλα αθλητικά σωματεία όπως ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος, ο Πανιώνιος &  ο Πανελλήνιος.

Για 15 χρόνια εργάστηκε στον τομέα της γραμματειακής υποστήριξης σε σημαντικές εταιρείες (FORD-ΣΤΑΚΟΡ, ΜΟΥΓΕΡ). Ως Διευθύντρια Γραμματείας και γραμματεύς του Δ.Σ. από την ίδρυση του ΕΛΙΖΑ, η Ελένη Αθανασιάδη διεκπεραιώνει ένα ευρύ φάσμα ευθυνών.

Αλεξάνδρα Σιακαβέλλα, Βοηθός Προγραμμάτων

Η Αλεξάνδρα Σιακαβέλλα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) από το University College of London (UCL), στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία, καθώς και απόφοιτος Ψυχολογίας (ΒΑ) του Deree College/ Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδος, (ACG). Έχει ολοκληρώσει το Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Παιδοψυχολογίας-Παιδοψυχιατρικής. Εκπαιδεύεται στο Γνωσιακό- Συμπεριφοριστικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας (Behavioral and Cognitive Therapies) στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών.

Ως εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», επισκεπτόταν και φρόντιζε τα παιδιά που φιλοξενούνταν στο Νοσοκομείο Παίδων, «Π. & Α. Κυριακού» και «Η Αγία Σοφία».

Από το 2018 η Αλεξανδρα εντάχθηκε στην ομάδα του ΕΛΙΖΑ αναλαμβάνοντας ένα σημαντικό μέρος καθηκόντων γραμματειακής υποστήριξης και υλοποίησης προγραμμάτων.

Ελίνα Κουτρομάνου, Γραμματέας

Η Ελίνα Κουτρομάνου είναι απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα με τις σπουδές της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, που σχετίζονται με το Ψηφιακό Μάρκετινγκ και την επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή.

Έχει εργαστεί για ένα χρόνο, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης, ως βοηθός επικοινωνίας στην Υπηρεσία Τύπου του Τμήματος Επικοινωνίας της Τράπεζας της Ελλάδος κι έχει απασχοληθεί εθελοντικά ως αρθρογράφος σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα.