Διοικητικό Συμβούλιο

Επίτιμο Μέλος & Πρόεδρος - Μαρίνα Καρέλλα

Ιδρύτρια και Πρόεδρος του ΕΛΙΖΑ, η  γνωστή ζωγράφος, γλύπτρια και  σκηνογράφος Μαρίνα Καρέλλα γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Σπούδασε  σκηνογραφία και ζωγραφική με τον Γιάννη Τσαρούχη   και συνέχισε τις σπουδές της στην Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι.
Με τον σύζυγο της Πρίγκιπα Μιχαήλ έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι και στην Αθήνα και απέκτησαν δύο κόρες, την Αλεξάνδρα και την ‘Ολγα.
Κατά την επιτυχημένη καλλιτεχνική της σταδιοδρομία έχει εκθέσει σε πολλές πόλεις του κόσμου, όπως Νέα Υόρκη, Παρίσι, Αθήνα, Λoς Άντζελες, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Ρώμη και Λονδίνο, ενώ έργα της εκτίθενται σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα.

Το βαθύ ενδιαφέρον της για τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση και η απόφαση της  να δημιουργήσει έναν  φορέα για την  προστασία τους στην Ελλάδα,  την οδήγησαν στην ίδρυση του ΕΛΙΖΑ, Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιόυ.

Συνιδριτής, Επίτιμο Μέλος & Αντιπρόεδρος - Πρίγκιπας Μιχαήλ

Ιστορικός, ταξιδευτής και συγγραφεύς, ο Πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος, γιος του Πρίγκιπα Χριστόφορου της Ελλάδας και της Πριγκίπισσας Φραγκίσκης της Γαλλίας, γεννήθηκε στη Ρώμη και πέρασε την παιδική ηλικία του στο Μαρόκο, στην Ισπανία και στη Γαλλία. Μετά το θάνατο της μητέρας του το 1953, έζησε με την οικογένεια του θείου του, του Κόμη των Παρισίων, και απέκτησε το πτυχίο του στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία για 4 χρόνια και το 1965 παντρεύτηκε τη ζωγράφο και γλύπτρια, Μαρίνα Καρέλλα. Μαζί απέκτησαν δύο κόρες, την Αλεξάνδρα και την Όλγα.

Το 1970, εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο Ma soeur l’histoire, ne vois– tu rien venir?  το οποίο έλαβε το βραβείο Cazes.
Στη συνέχεια ακολούθησαν παραπάνω από 20 εκδόσεις, μεταξύ των οποίων:

  • βιογραφίες (Λουδοβίκος ΙΔ’: Η ανάποδη όψη του ήλιου) 
  • ιστορικά μυθιστορήματα (Η Αυτοκράτειρα των αποχαιρετισμών, Η Μπουμπουλίνα, Η λευκή νύχτα της Αγίας Πετρούπολης, Η συνομωσία της Ιωάννας) και
  • αυτοβιογραφίες (Απομνημονεύματα).

Ο Πρίγκιπας Μιχαήλ έχει βραβευτεί με πολλές λογοτεχνικές διακρίσεις, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Με το τελευταίο του, Une promenade singulaire a travers l’Histoire, συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων ιστοριογράφων της εποχής μας.

Το βαθύ ενδιαφέρον του για τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση οδήγησε τον Πρίγκιπα Μιχαήλ στην ίδρυση στην Ελλάδα της Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού-ΕΛΙΖΑ, μαζί με την σύζυγο του Μαρίνα Καρέλλα, το 2008.

Γενική Γραμματέας - Δάφνη Οικονόμου

Η Δάφνη Οικονόμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ινδία. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία λαμβάνοντα  πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας. Επιστρέφοντας  στην Ελλάδα, εργάστηκε εθελοντικά στο Εθνικό Πρόγραμμα Αποκαταστάσεως Προσφύγων από τη Μικρά Ασία, ενώ συγχρόνως διεύθυνε μια θεατρική ομάδα για παιδιά.
Παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Οικονόμου και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιώργο, τη Μαριάννα και τον Θέμο.
Το 1972, μαζί με τον άνδρα της και μια ομάδα εκλεκτών ανθρώπων, ίδρυσε την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Όλα τα υπόλοιπα χρόνια και μέχρι τώρα, εξυπηρέτησε την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών  ως μέλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, διατηρώντας πάντα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες  για άτομα με και χωρίς ειδικές ανάγκες.
Το 1996, εξελέγη Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS).  Πολλά άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχει μιλήσει σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο, κυρίως για το  τι μπορούμε να μάθουμε από το ίδιο το παιδί με αναπηρία.
Με μεγάλη χαρά και πολλές προσδοκίες δέχτηκε την πρόσκληση της Μαρίνας Καρέλλα και του Πρίγκιπα Μιχαήλ, να συμβάλει στην νεοσύστατη Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ, το 2008.
Γράφει για το κέφι της όλη της τη ζωή. Το Saturday’s Child – a journey through an Indian childhood  κυκλοφόρησε το 2007, τα Ποιήματα, το 2013, και το 81 Cadogan Square στα αγγλικά και στα ελληνικά, το 2016.

Ταμίας - Χριστίνα Κυριακοπούλου

Η Χριστίνα Κυριακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στην Γαλλία την δεκαετία του ’60 και απέκτησε μακρά εμπειρία στον χώρο του εμπορίου όπου δραστηριοποιήθηκε αρχικά στα καταστήματα Παπαγιάννη και στην συνέχεια ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του καταστήματος Σινάνη. Ως το 2010 διατηρούσε κατάστημα με τις συλλογές του ομίλου Escada.

Η πλούσια φιλανθρωπική της δράση περιλαμβάνει την πολυετή ενεργή της συμμετοχή στο σωματείο: Φίλοι της Μέριμνας,  όπου διετέλεσε Ταμίας για πολλά χρόνια.

Ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Μαρίνας Καρέλλα για την ίδρυση του ΕΛΙΖΑ στο οποίο έκτοτε συμμετέχει ενεργά ως μέλος του ΔΣ.  Σήμερα διατηρεί  τη θέση του Ταμία.

Έχει έναν γιο, το Μενέλαο.

Μέλος - Άννα Ανδρεάδη

Η Άννα Ανδρεάδη είναι απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού. Τελείωσε την Σχολή Ξεναγών, καθώς και την Σχολή Φωτογραφίας της ΑΚΤΟ.

Ως Ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματεύς εργάστηκε εθελοντικά από το 2004, στο μη κερδοσκοπικό σωματείο “Φίλοι της Μέριμνας”. Επίσης διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του σωματείου γυναικών, “Καλλιπάτειρα” και Γενική Γραμματεύς της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”
Εργάστηκε για πέντε χρονιά ως εθελόντρια στην Διεύθυνση  Δημοσίων Σχέσεων της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004” , έχοντας ήδη συμμετάσχει στην Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων στις δυο διεκδικήσεις για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996 και του 2004, από την Αθήνα.
Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση πολλών Ευρωπαϊκών και διεθνών  πρωταθλημάτων ιστιοπλοΐας.
Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αθηνών, καθώς και ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας σκαφών τύπου Laser.
Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ και Γενική Έφορος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.
Στην Διεθνή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (ISAF) ήταν μέλος και Αντιπρόεδρος στην επιτροπή γυναικών για 11 χρόνια και πλέον μέλος στο Regional games committee.

Ως ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΕΛΙΖΑ συμβάλει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες.

Μέλος - Ιλεάνα Μακρή

Η Ιλεάνα Μακρή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έζησε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη και στο Αμερικανικό  Κολλέγιο Θηλέων από όπου και αποφοίτησε. Έλαβε πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Κολλέγιο Deree.  Εν συνεχεία παντρεύτηκε και έφυγε για την Νέα Υόρκη.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα άνοιξε το πρώτο concept store στην Αθήνα, το κατάστημα Μαγεία στην οδό Χάριτος. Το 1996, στο GIA (Gemological Institute of America)  στη Santa Monica της Καλιφόρνια  σπουδάζει σχέδιο κοσμήματος  και επιστρέφοντας, παρουσίασε την πρώτη της συλλογή που έτυχε μεγάλης αποδοχής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2014, αποφασίζει να αλλάξει κατεύθυνση κλείνοντας την ιστορική Μαγεία και ανοίγοντας το ομώνυμο κατάστημα Ileana Makri στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, παρουσιάζοντας  τις δικές της δημιουργίες  καθώς και επιλεγμένα σχέδια διεθνών σχεδιαστών κοσμημάτων και αξεσουάρ.

Συνεργάζεται στενά με το ΕΛΙΖΑ και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ.

Μέλος - Θεοδώρα (Ντόλλα) Νομικού

Η Ντόλλα Νομικού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παντρεύτηκε τον Πέτρο Νομικό και έζησε για πολλά χρόνια στο Λονδίνο, όπου και απέκτησε τα τέσσερα παιδιά της.

Από το 1982 έως το 1999 υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «The Sick Children’ s Trust», με έδρα το Great Ormond Street Hospital for Sick Children, στο Λονδίνο.

Από το 2002 έως ο 2018, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Σωματείου «Οι Φίλοι της Μέριμνας».

Είναι ιδρυτικό μέλος και στενή συνεργάτης του ΕΛΙΖΑ και σήμερα μέλος του Δ.Σ.

Μέλος- Ιωάννα Παΐκου

Η Ιωάννα Παΐκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Βερολίνο. Σπούδασε βιολογία στο Berkeley University of California και γενετική στο Ludwig Maximilians Universität στο Μόναχο. Δούλεψε επί δέκα χρόνια, από το 1990 έως το 2000, στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης ως κλινικός εμβρυολόγος.

Μετά επέστρεψε στο «θρανίο» σπουδάζοντας Ψυχολογία στο Deree College στην Αθήνα. Έκανε την ψυχαναλυτική της εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα και για  δυο χρόνια έκανε την πρακτική της άσκηση στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου της Αεροπορίας 215.

Ο εθελοντισμός και το ενδιαφέρον για τα κοινά, πάντα ήταν μεγάλο κομμάτι των ασχολιών της.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με το ΕΛΙΖΑ και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ

Μέλος - Νίκη Ψαραυτή - Μπουτάρη

Η Νίκη Ψαραύτη –Μπουτάρη, γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στο  PIERCE American College of Greece. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), από όπου έλαβε το πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Απασχολήθηκε στην πολυεθνική Procter & Gamble και στη συνέχεια, το 1982 ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη, αναλαμβάνοντας  τη θέση της CEO στη διαφημιστική εταιρία ARROW ADVERTISING SA. Υπό την καθοδήγησή της, η ARROW εντάχθηκε στο παγκόσμιο δίκτυο της BBDO, καθώς και στην BBDO Ελλάδος, διατηρώντας σταθερά μία θέση ανάμεσα στiς 15 κορυφαίες διαφημιστικές επιχειρήσεις  στην Ελλάδα.

Η Νίκη ανέκαθεν αφιέρωνε χρόνο και στην εθελοντική εργασία. Συγκεκριμένα προσέφερε τις υπηρεσίες της σε επίπεδο  επικοινωνίας και διαφήμισης σε οργανισμούς όπως ο σύλλογος Ελπίδα, η MDA, η Ένωση Μαζί για το Παιδί, αλλά και το Σωματείο ΕΛΙΖΑ.
Για το ΕΛΙΖΑ ειδικότερα, η ARROW δημιούργησε δύο τηλεοπτικά σποτ, ενώ προσέφερε και υπηρεσίες συμβουλευτικής, σε media planning και τηλεθέασης.
Το 2013, η Νίκη άρχισε να ασχολείται ενεργά με τον τομέα της εκπαίδευσης, προσφέροντας την εμπειρία της στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας (ACG), όπου μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση της  Αντιπροέδρου για τους τομείς του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας.
Το 2015 εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΖΑ, όπου συνεισφέρει ενεργά, πέρα από  τον τομέα της επικοινωνίας και στη συνεργασία του Αμερικάνικου Κολλεγίου με το ΕΛΙΖΑ

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μπουτάρη,  από τη γνωστή οικογένεια οινοπαραγωγών. ‘Έχει δύο  ενήλικα παιδιά που ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό.

Αναπληρωματικό Μέλος - Λία Γεωργοπούλου

H Λία Γεωργοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Επί σειρά ετών εργάστηκε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς και εταιρείες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στο εξωτερικό.
Παράλληλα με την επαγγελματική της σταδιοδρομία, ανέκαθεν είχε ενεργό συμμετοχή σε φορείς και σωματεία κοινωνικής προσφοράς. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Λία Γεωργοπούλου είναι επίσης μέλος του MDA Hellas και δραστήρια Πρόεδρος του Σωματείου “Οι Φίλοι  του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός”.

Ως ιδρυτικά μέλη του ΕΛΙΖΑ και μέλη του Δ.Σ,  η Λία μαζί με το σύζυγό της, δικηγόρο Λεωνίδα Γεωργόπουλο, συνεισέφεραν καθοριστικά και συνεισφέρουν διαρκώς στην εμπέδωση και ανάπτυξη του έργου του σωματείου.

Αναπληρωματικό Μέλος - Αλίκη Παπαγιάννη

Η Αλίκη Παπαγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από  το Αμερικανικό Κολλέγιο Θηλέων (Pierce College) το 1973. Για δύο χρόνια σπούδασε marketing  στο Παρίσι. Ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά  το 1975 στα Καταστήματα Παπαγιάννη και Σινάνη.

Το 1986 άρχισε η συνεργασία της με την εταιρεία Mothercare pic U.K. ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι. To 1991 έγινε Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας. Όταν το 1999 η εταιρεία αγοράστηκε από την ΚΛΜ ΑΕ, η Αλίκη Παπαγιάννη  παρέμεινε ως εμπορική διευθύντρια των καταστημάτων Mothercare μέχρι το 2014.

Τον ίδιο χρόνο ξεκίνησε μια συνεργασία με το Mothercare UK ως σύμβουλος και ανέλαβε την αναδιοργάνωση των 52 καταστημάτων της Τουρκίας.

Από το Ιανουάριο του 2016 είναι συνταξιούχος, πράγμα που της επιτρέπει να αναπτύξει ακόμα περισσότερο την εθελοντική της προσφορά.

Ως τακτικό μέλος του ΕΛΙΖΑ, και τώρα ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλες τις εκδηλώσεις.

Επιστημονική Σύμβουλος - Μυρτώ Νίλσεν

Η Μυρτώ Νίλσεν γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και σπούδασε ψυχολογία στη Σορβόννη και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Παρισιού. Έζησε πολλά χρόνια στη Δανία, όπου δίδαξε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Παιδαγωγικό Iνστιτούτο της Δανίας.

Στην Αθήνα, ανέλαβε το Τμήμα Μελετών Ερευνών και Εκδόσεων του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και εργάστηκε, μεταξύ άλλων, σε διάφορα Κέντρα Κοινωνικής Ψυχιατρικής. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στο Θάνατο-ΜΕΡΙΜΝΑ, όπου διετέλεσε  Πρόεδρος του Δ.Σ. από το 2004 ως το 2008. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας.

Ως ιδρυτικό μέλος και Επιστημονική Σύμβουλος του ΕΛΙΖΑ, έπαιξε, μαζί με την Ελένη Αγάθωνος,  καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση και λειτουργία του Ξενώνα SOS ΕΛΙΖΑ, καθώς και στην οργάνωση και παρακολούθηση του Προγράμματος ΒΗΜΑ, προσφέροντας συγχρόνως πολύτιμες επιστημονικές συμβουλές στο Δ.Σ.

Έχει συγγράψει πολλές ψυχολογικές  και λογοτεχνικές μελέτες, καθώς  και βιβλία για παιδιά.

Ελένη Αγάθωνος

Η Ελένη Αγάθωνος φοίτησε στο Γυμνάσιο Pierce, τη δε τελευταία τάξη στο Campbell High School, Καλιφόρνια, με υποτροφία της American Field Service (AFS). Ήταν απόφοιτος του Deree-Pierce College, DSW, BSc, του Ball State University, ΜΑ Couns. Psych. και του Πανεπιστημίου Birmingham, PhD Psychology. Αντικείμενο της διδακτορικής της διατριβής ήταν η Δευτερογενής Πρόληψη της Κακοποίησης των Παιδιών.

Η επαγγελματική διαδρομή της Ελένης (1966-2005) αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, ερευνητικού κέντρου υπό το Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας, αρχικά ως υπεύθυνης ερευνών και ακολούθως  ως  Διευθύντριας στη Διεύθυνση Οικογενειακών Σχέσεων. Τα επιστημονικά πεδία του ενδιαφέροντός της στην πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών, ήταν:  α) κλινική και επιδημιολογική έρευνα, κλινικό έργο, επιμόρφωση επαγγελματιών και προαγωγή της υγείας , δευτερογενής πρόληψη της κακοποίησης στην κοινότητα β) Αξιολόγηση λειτουργίας, παρέμβαση σε ιδρύματα προστασίας και σχεδιασμός νέων θεραπευτικών δομών στην κοινότητα για βραχεία παραμονή παιδιών γ) Εκτίμηση αναγκών και παρέμβαση σε κοινωνικά αποκλεισμένους πληθυσμούς και κοινότητες. Δ) Προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού μέσω της εφαρμογής και διάδοσης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην κλινική πράξη. Το ευρύ συγγραφικό έργο της Ελένης καλύπτει μονογραφίες και επιμέλεια εκδόσεων, όπως και δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Στο διεθνή χώρο υπήρξε: α) εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της Διεθνούς Εταιρίας Πρόληψης της Κακοποίησης και Παραμέλησης των Παιδιών (ISPCAN) 1982-1994 και Πρόεδρος τα έτη 1990-1992. Κύρια συνεισφορά της το άνοιγμα της οργάνωσης στις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια των πολιτικών αλλαγών σε αυτές β) ιδρυτικό μέλος και μέλος ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τα παιδιά (EURONΕΤ 1996-2005) γ) Μέλος ΔΣ της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Μελέτης της Ιδρυματικής Περίθαλψης και  Αναδοχής (EUSARF 1989-2010) δ) Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής  Εταιρίας  Πρόληψης της Κακοποίησης και Παραμέλησης του Παιδιού (1986-1992) ε) Μέλος  της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1998-2003) στ) Ιδρυτικό μέλος, Επιστημονική Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ  Σωματείου ΕΛΙΖΑ (2008-2017) ζ) Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής , Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ένα παιδί-ένας κόσμος» (2009-2017).

Το έργο της Ελένης Αγάθωνος τιμήθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό  α) ISPCAN, Length of Service Award, Kuala Lumpur, Malaysia 1994 β) ISPCAN, Distinguished Service Award, Durban, South Africa, 2000 γ) Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία Α’ Βραβείο Κοινωνικής Παιδιατρικής 1997 και Β’ Βραβείο Κοινωνικής Παιδιατρικής 1982.

H Ελένη Αγάθωνος απεβίωσε στις 30 Ιουλίου 2017.