Η 19η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της Κακοποίησης και της Βίας κατά των Παιδιών. Στο πλαίσιο αυτής της μέρας η Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ, οργάνωσε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, μια ανοιχτή εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε ο οδηγός “Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι” της παιδιάτρου Ελένης Βαλάσση-Αδάμ.

Αφιερωμένο στους νέους γονείς, ο οδηγός είναι ευκολοδιάβαστος και χαρούμενος και περιέχει ιδέες, γνώσεις, συμβουλές, και εμπειρίες γύρω από τις αποτυχίες και τις επιτυχίες που συνοδεύουν την ανατροφή ενός παιδιού, αθροισμένες από την μακρόχρονη συνεργασία της συγγραφέως με γονείς και την εμπεριστατωμένη μελέτη της επιστημονικής βιβλιογραφίας.

Με πλήρη γνώση ότι ο ρόλος του γονιού δεν είναι εύκολος και με τη διαβεβαίωση ότι τέλειος γονιός δεν γίνεσαι ποτέ, αλλά πάντα μπορείς να γίνεις καλύτερος, η συγγραφέας προσπαθεί να βοηθήσει τους γονείς – και όσους βρίσκονται κοντά στο παιδί – να ξεπεράσουν με ψυχραιμία και σύνεση κάποιες συνηθισμένες, δύσκολες και αμήχανες στιγμές και να προλάβουν, όσο γίνεται, καταστάσεις έντασης που μπορεί να οδηγήσουν σε απόγνωση και λεκτική ή σωματική βία προς το παιδί.

Ο οδηγός “Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι” είναι μέρος της εκστρατείας για την πρόληψη της παραμέλησης και κακοποίησης παιδιών, την οποία ξεκίνησε το 2009 το ΕΛΙΖΑ, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. Θα διατίθεται δωρεάν σε όσους ασχολούνται, μεγαλώνουν ή βρίσκονται κοντά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Για να βρείτε τον οδηγό στην ηλεκτρονική του μορφή πατήστε εδώ.

Για να τον προμηθευτείτε στην έντυπη μορφή του επικοινωνήστε στο 210-3231704.