Το θέμα της βίας κατά των ανηλίκων παραμένει πάντα επίκαιρο. Στο πλαίσιο της ανάγκης για διεπιστημονική προσέγγιση του φαινομένου, τόσο στην αιτιολόγηση όσο και στη διαχείριση, και ιδιαίτερα στο ζήτημα της ανάπτυξης δεξιοτήτων από τους επαγγελματίες της πρώτης γραμμής, το ΕΛΙΖΑ συμμετέχει σε στρογγυλή τράπεζα στο 1ο Διεθνές Συνέδριο ‘’Βία κατά των ανηλίκων. Ερμηνευτικές Προσεγγίσεις, Πρόληψη και Παρεμβάσεις’’ που διοργανώνεται στις 4 και 5 Απριλίου στην Πανεπιστημιούπολη του Αρχαίου Ελαιώνα.
Συμμετέχουν στην 4η στρογγυλή τράπεζα οι:
- Ηλέκτρα Κουτσούκου, Συντονίστρια Προεδρείου, Δρ. Δικαιωμάτων του Παιδιού, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Σωματείου ΕΛΙΖΑ.
- Τριανταφύλλου Γεωργία, Παιδοψυχίατρος και Διαμάντη Εύα, Παιδοψυχολόγος, από τη Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών στο ΠΓΝ Νοσοκομείο «Αττικόν».
- Αλέξανδρος Πάνος, Παιδίατρος, από τη Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
- Τίνια Απέργη, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, DEREE
Το Συνέδριο διοργανώνεται από: την Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (Ε.ΨΥ.Υ.Π.Ε.), το Εργαστήριο Συμβουλευτικής, Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Κοινοτικών Παρεμβάσεων (Ε.ΣΥ.ΨΥ.ΚΟΠ), το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Iνστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Ι.Υ.Π.), το Εθνικό Kέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) και το Σωματείο ΕΛΙΖΑ (Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού).
