Επαγγελματίες Υγείας

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Υγείας για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών

Η Β’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική και το Σωματείο ΕΛΙΖΑ πραγματοποίησαν το 1ο Πρόγραμμα με στόχο την εκπαίδευση Επαγγελματιών για τη Διαχείριση Περιστατικών Παιδιών με υποψία κακοποίησης, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Το αποτύπωμα του έργου

Το πρόγραμμα Active citizens fund

Πρόγραμμα Αναγνώρισης & Διαχείρισης Περιστατικών Παιδιών με υποψία Σεξουαλικής Κακοποίησης για Επαγγελματίες Υγείας

Αναγνωρίζοντας πως η σεξουαλική κακοποίηση έχει τις σοβαρότερες επιπτώσεις για την υγεία του ίδιου του παιδιού, αλλά και συνολικά του πληθυσμού, στόχος του προγράμματος ήταν η πρόληψη της σεξουαλικής βίας μέσα από ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ορθή διαχείριση περιστατικών ευάλωτων παιδιών και οικογενειών.

Το αποτύπωμα του έργου

Οι υποστηρικτές

Επιμόρφωση Νοσηλευτών για τη Διαχείριση Περιστατικών Κακοποιημένων Παιδιών

Υπό την επιστημονική καθοδήγηση των ιατρικών σχολών των Πανεπιστημίων Yale και Iowa, το ΕΛΙΖΑ και η Β΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, με την πολύτιμη συμβολή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, υλοποίησαν την 1η Ημερίδα, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στο Αμφιθέατρο «Κ. Παπαδάτος» του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα υψηλή, καθώς το παρών έδωσαν 215 επαγγελματίες υγείας από 28 διαφορετικές ειδικότητες/ τομείς εξειδίκευσης, όπως: Νοσηλευτές, Βοηθοί Νοσηλευτών & Γενικής Νοσηλείας/ Φοιτήτριες Νοσηλευτικής κα. Οι συμμετέχοντες έλαβαν 4 μονάδες συνεχιζόμενης νοσηλευτικής εκπαίδευσης, καθώς το ΕΛΙΖΑ είχε μεριμνήσει και πραγματοποιήσει τις απαραίτητες διαδικασίες μοριοδότησης από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος.

Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της σωματικής κακοποίησης παιδιών με αφετηρία το Νοσοκομείο

Περισσότεροι από 1.220 επαγγελματίες υγείας εκπαιδεύθηκαν σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του 1ου Εθνικού Προγράμματος Επιμόρφωσης Ιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών, μια πρωτοβουλία και σύμπραξη της  Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ και της Β’ Παιδιατρικής  Κλινικής Ε.Κ.Π.Α., Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».  Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε το Μάιο του 2016, πραγματοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση των Ιατρικών σχολών των Πανεπιστημίων YALE & IOWA και σε αυτό συμμετέχουν όλες οι Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές της χώρας.

Το αποτύπωμα του έργου

Χορηγοί & Υποστηρικτές