Η οικογένεια του ΕΛΙΖΑ

Οι άνθρωποι του ΕΛΙΖΑ κοιτάνε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση της αποτροπής της βίας στα παιδιά, εκφράζοντας το ίδιο μήνυμα «Μηδενική Ανοχή στην Παιδική Κακοποίηση». Για την επίτευξη του στόχου τους, βαδίζουν σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις, ενημερώνοντας, εκπαιδεύοντας,  χτίζοντας δομές αναγνώρισης της κακοποίησης. Για τους ανθρώπους του ΕΛΙΖΑ, η πρώιμη πρόληψη και η αναγνώριση της κακοποίησης είναι το σημαντικότερο βήμα για μία υγιή ενήλικη ζωή.

Διοικητικό συμβούλιο

Μαρίνα Καρέλλα
Ιδρύτρια & Πρόεδρος
Πρίγκιπας Μιχαήλ
Συνιδρυτής & Επίτιμο Μέλος
Ιλεάνα Μακρή
Αντιπρόεδρος
Δάφνη Οικονόμου
Γενική Γραμματέας
Όλγα Βότη
Ταμίας
Άννα Ανδρεάδη
Μέλος
Αγγέλικα Γκούσκου
Μέλος
Μαρκέλλα Καρέλλα
Μέλος
Χριστίνα Κυριακοπούλου
Μέλος
Τζένη Μπαλατσινού
Μέλος
Βάνα Παπαευαγγέλου
Μέλος
Μάρι Αγαλιώτου
Αναπληρωματικό Μέλος
Γιάννης Ζαφειρίου
Αναπληρωματικό Μέλος
Τζένη Λιάγκα
Αναπληρωματικό Μέλος

Το γραφείο μας

Ξένια Παπασταύρου
Διευθύντρια
Ελένη Αθανασιάδη
Γραμματεία
Γκέρτα Μουσκάι
Development Officer
Έμυ Ντότσικα
Program & Communication Officer

Γραμμή Eliza 10454

Ηρώ Κωτσοπούλου
Κοινωνικός Λειτουργός
Μεταξία Δημητράκη
Κοινωνικός Λειτουργός

Επιστημονικό Συμβούλιο

Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου
Εισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ.
Ηλέκτρα Κουτσούκου
Δρ. Δικαιωμάτων Παιδιού, Δικηγόρος, Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Γιώργος Νικολαΐδης
Ψυχίατρος, MD, MA, MSc, PhD Διευθυντής Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Κέντρο για την Μελέτη και την Πρόληψη της Κακοποίησης – Παραμέλησης των Παιδιών Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού
Βάνα Παπαευαγγέλου
Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αλεξάνδρα Σολδάτου
Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Β’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων«Π.&Α.Κυριακού», Υπεύθυνη Μονάδας Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΛΙΖΑ
Νίκος Σύμπουρας
C.E.O. της Tempo OMD

Ιδρύτρια και Πρόεδρος του ΕΛΙΖΑ, η  γνωστή ζωγράφος, γλύπτρια και  σκηνογράφος Μαρίνα Καρέλλα γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Σπούδασε  σκηνογραφία και ζωγραφική με τον Γιάννη Τσαρούχη   και συνέχισε τις σπουδές της στην Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι.

Με τον σύζυγο της Μιχαήλ έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι και στην Αθήνα και απέκτησαν δύο κόρες, την Αλεξάνδρα και την ‘Ολγα.

Κατά την επιτυχημένη καλλιτεχνική της σταδιοδρομία έχει εκθέσει σε πολλές πόλεις του κόσμου, όπως Νέα Υόρκη, Παρίσι, Αθήνα, Λoς Άντζελες, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Ρώμη και Λονδίνο, ενώ έργα της εκτίθενται σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα.

Το βαθύ ενδιαφέρον της για τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση και η απόφαση της  να δημιουργήσει έναν  φορέα για την  προστασία τους στην Ελλάδα,  την οδήγησαν στην ίδρυση του ΕΛΙΖΑ, Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού.

Ιστορικός, ταξιδευτής και συγγραφεύς, ο Πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος, γιος του Πρίγκιπα Χριστόφορου της Ελλάδας και της Πριγκίπισσας Φραγκίσκης της Γαλλίας, γεννήθηκε στη Ρώμη και πέρασε την παιδική ηλικία του στο Μαρόκο, στην Ισπανία και στη Γαλλία. Μετά το θάνατο της μητέρας του το 1953, έζησε με την οικογένεια του θείου του, του Κόμη των Παρισίων, και απέκτησε το πτυχίο του στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία για 4 χρόνια και το 1965 παντρεύτηκε τη ζωγράφο και γλύπτρια, Μαρίνα Καρέλλα. Μαζί απέκτησαν δύο κόρες, την Αλεξάνδρα και την Όλγα.

Το 1970, εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο Ma soeur l’histoire, ne vois– tu rien venir?  το οποίο έλαβε το βραβείο Cazes.
Στη συνέχεια ακολούθησαν παραπάνω από 20 εκδόσεις, μεταξύ των οποίων:

  • βιογραφίες (Λουδοβίκος ΙΔ’: Η ανάποδη όψη του ήλιου) 
  • ιστορικά μυθιστορήματα (Η Αυτοκράτειρα των αποχαιρετισμών, Η Μπουμπουλίνα, Η λευκή νύχτα της Αγίας Πετρούπολης, Η συνομωσία της Ιωάννας) και
  • αυτοβιογραφίες (Απομνημονεύματα).

Ο Πρίγκιπας Μιχαήλ έχει βραβευτεί με πολλές λογοτεχνικές διακρίσεις, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Με το τελευταίο του, Une promenade singulaire a travers l’Histoire, συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων ιστοριογράφων της εποχής μας.

Το βαθύ ενδιαφέρον του για τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση οδήγησε τον Πρίγκιπα Μιχαήλ στην ίδρυση στην Ελλάδα της Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού-ΕΛΙΖΑ, μαζί με την σύζυγο του Μαρίνα Καρέλλα, το 2008.

Επιχειρηματίας Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Κολλέγιο Deree. Εν συνεχεία παντρεύτηκε και έφυγε για να ζήσει στην Νέα Υόρκη.
Με την επιστροφή της άνοιξε το κατάστημα Μαγεία το πρώτο concept store στην Αθήνα. Το 1996 αποφάσισε να φύγει για την Santa Monica της Καλιφόρνια για να σπουδάσει σχέδιο κοσμήματος στο GIA (Γεμολογικό Ινστιτούτο Αμερικής) και επιστρέφοντας παρουσίασε την πρώτη της συλλογή που αμέσως έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Το 2014 αποφασίζει να αλλάξει κατεύθυνση κλείνοντας την ιστορική Μαγεία και ανοίγοντας το ομώνυμο κατάστημα Ileana Makri επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ, φιλοξενώντας τις μοναδικές συλλογές της καθώς και επιλεγμένα σχέδια διεθνών σχεδιαστών κοσμημάτων και αξεσουάρ.
Αυτή τη στιγμή οι συλλογές της πουλιούνται στα μεγαλύτερα καταστήματα του κόσμου όπως το Barneys New York, το Dover Street Market και το Net a Porter και τα κοσμήματά της φοριούνται από διασημότητες όπως η Taylor Swift, Beyoncé, Lenny Kravitz, Halle Berry, Rihanna και άλλους. ‘Έχει σχεδιάσει κοσμήματα ειδικά για το ΕΛΙΖΑ.

Η Δάφνη Οικονόμου είναι φιλόλογος και συγγραφέας, με πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Σήμερα, έχει δύο παιδιά (ο Θέμος πέθανε στα 17 του χρόνια), τέσσερα εγγόνια και μια δισέγγονή.
Εργάστηκε εθελοντικά  σε πολλά σωματεία, αλλά από το 1972,   έχει αφιερωθεί στα παιδιά με αναπηρία, χωρίς να χάσει το ενδιαφέρον της για άλλα θέματα που άπτονται της τέχνης και της παιδικής προστασίας.  Σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.
Το 1999, εξελέγη Πρόεδρος της International Cerebral Palsy Society (ICPS),  και έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή συνέδρια.

Τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας  από τον Α.Ε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Έχει εκδώσει τρία βιβλία: Saturdays Child, a journey through an Indian Child hood, 81 Cadogan Square (στα ελληνικά και στα αγγλικά) και μια συλλογή ποιημάτων.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματεύς του Δ.Σ της Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού-ΕΛΙΖΑ. Πιστεύει βαθιά στο έργο που επιτελεί το ΕΛΙΖΑ.

Η Όλγα Γερουλάνου-Βότη μιλάει άπταιστα 5 γλώσσες και είναι κάτοχος πτυχίου BA magna cum laude από το Πανεπιστήμιο Brown του RI, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Cambridge University  και ολοκλήρωσε το Executive Program του Harvard Business School

Είναι ομότιμη πρόεδρος του Teaching Matters, ενός  μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των εκπαιδευτικών μέσω της τεχνολογίας και της ανάπτυξης των εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία των ΗΠΑ.  Οι υπηρεσίες του Teaching Matters μεταμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται στα δημόσια σχολεία, βοηθώντας τους πιο αποτελεσματικούς εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ηγηθούν των συναδέλφων τους και να προωθήσουν τη βελτίωση σε επίπεδο σχολείου.

Κατά τη διάρκεια δύο δεκαετιών, το Teaching Matters έχει συνεργαστεί με περισσότερα από τα μισά από τα 1.750 και πλέον δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, παρείχαν εμπεριστατωμένο προγραμματισμό σε περίπου 3.000 εκπαιδευτικούς που απευθύνονταν σε 80.000 μαθητές σε περισσότερα από 100 σχολεία – στην πλειοψηφία τους σε υποβαθμισμένες περιοχές. http://www.teachingmatters.org.

Μετά από μια διεθνή καριέρα στη διαχείριση και παραγωγή κλασικής μουσικής, η Όλγα Βότη υπηρέτησε ως σύμβουλος στο μουσικό πρόγραμμα του 92nd Street Y Tisch Center for the Arts, όπου διετέλεσε επίσης Διευθύντρια Μουσικού Προγραμματισμού από το 2003 έως το 2009 και όπου δημιούργησε ολοκληρωμένα προγράμματα μουσικής εκπαίδευσης για διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Πριν από αυτό, η ΟΓΒ διετέλεσε διευθύντρια ή/και σύμβουλος σε πολυάριθμους ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς οργανισμούς, όπως η Bibliothèque Nationale de France και η Philharmonia Orchestra στο Λονδίνο.   Επιπλέον, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Όπερας του Παρισιού, του Ιδρύματος Φιλαρμονικής Ορχήστρας (πρόεδρος) και του Θεάτρου Miller του Πανεπιστημίου Columbia.  Διετέλεσε συμπρόεδρος του Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης για σχεδόν 10 χρόνια.  Υπήρξε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής Nom/Gov, καθώς και της επιτροπής Audit του CollegeSpring, ενός εθνικού προγράμματος εξετάσεων με έδρα τις ΗΠΑ για μαθητές που δεν έχουν επαρκείς υπηρεσίες.

Πρόσφατα εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της FAPE, της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχει ως στόχο την παροχή μόνιμης αμερικανικής τέχνης στις πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.  Συμβάλλει στην αποστολή της πολιτιστικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. http://www.fapeglobal.org

Η ελληνική καταγωγή της Όλγας την έχει φέρει σε μεγάλη εμπλοκή με την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μετά την οικονομική της κρίση.

Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας που βοηθάει στην ανάπτυξη του διεθνούς βραχίονα προβολής του έργου και συγκέντρωσης πόρων του ΕΛΙΖΑ –  Εταιρεία κατά της Κακοποίησης των Παιδιών, στην Αμερική.

Διπλωματούχος Σχολής Ξεναγών

Διπλωματούχος Φωτογραφίας – Σχολή ΑΚΤΟ

Πρώην Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

1975 Αρχηγός Αποστολής της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στους Προλυμπιακούς Αγώνες στο Μόντρεαλ του Καναδά

Πρώην Aντιπρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αθηνών και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων

1987-1989 Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων στην Επιτροπή Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 96

1990-2000 Αντιπρόεδρος Επιτροπής Γυναικών της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

1999-2004 Μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Regional Games της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ISAF)

2012-2021 Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος –Μέλος Δ.Σ.

2002-2018 – Γενική Γραμματέας «Οι Φίλοι της Μέριμνας»

2009-2018 Ένωση «Μαζί για το Παιδί – Γενική Γραμματέας

Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του  ΕΛΙΖΑ, με ενεργή δράση σε πολλούς τομείς.

Η Αγγέλικα Γκούσκου είναι αριστούχος διδάκτωρ (Doctor Juris) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα του Εμπορικού/ Εταιρικού Δικαίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, Σορβόννη, και την Ελβετία (Universite de Lausanne, HEC), καθώς και με διετή δικηγορική εμπειρία στο City του Λονδίνου.

Είναι συγγραφέας νομικών μονογραφιών και μελετών στους κλάδους του Εταιρικού και Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου Διεθνών Συναλλαγών. Βιβλία: «Η Εγγυητική Επιστολή σε πρώτη ζήτηση» – Εκδόσεις Α. Σάκκουλα, «Αμοιβές Μελών Διοικητικού Συμβουλίου Α.Ε.» – Εκδόσεις Π. Σάκκουλα, Συλλογικά Έργα: «Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών» – Εκδόσεις Νομικής Βιβλιοθήκης, Ερμηνεία του Δικαίου των Ανωνύμων Εταιριών, Εκδόσεις Νομικής Βιβλιοθήκης, Ερμηνεία του Δικαίου του Αθέμιτου Ανταγωνισμού, Εκδόσεις Νομικής Βιβλιοθήκης κ.α. Σήμερα παρέχει νομικές υπηρεσίες ως managing partner της δικηγορικής εταιρείας Selekos – Gouskou and Co επί ζητημάτων εταιρικού δικαίου, χρηματοδότησης, ανάπτυξης ακινήτων και εν γένει διαχείρισης περιουσίας, επενδυτικών και εμπορικών συμβάσεων. Ανήκει στους Διαιτητές του ΕΒΕΑ από το 2011 και συνεργάζεται με το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο Παρίσι (ICC), ως μέλος στη Νομική Επιτροπή αυτού (Legal Committee) αλλά και συμμετέχοντας στη Τραπεζική Επιτροπή του, τόσο στη χώρα μας δια της ομώνυμης ομάδας της Ένωσης Τραπεζών, όσο και στο εξωτερικό.

Η Αγγέλικα Γκούσκου είναι μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου για την Εταιρική Διακυβέρνηση (ΕΣΕΔ) του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών/ΣΕΒ. Έχει αφιλοκερδή δράση σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης μη εισηγμένων εταιρειών, ως συνιδρύτρια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Corporate Governance Hub.

Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.
Ως μέλος του Δ.Σ και νομική σύμβουλος του ΕΛΙΖΑ προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πολλούς τομείς.

Η Μαρκέλλα Καρέλλα είναι προϊστάμενη γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Star Βulk Carriers Corp. Γεννήθηκε στην Αθήνα, φοίτησε στο σχολείο Μωραΐτη, & Abbotsholme boarding school στην Αγγλία όπου ήταν Αντιπρόεδρος της μαθητικής κοινότητας. Έλαβε πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Royal Holloway, University of London. Εργάσθηκε στο luxury boutique ξενοδοχείο Hempel στο Λονδίνο & μετέπειτα για 6 χρόνια ως senior sales manager στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Aπό το 2009 εργάζεται στην Star Βulk (ναυτιλιακή εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο). Ασχολείται ακόμα πολύ ενεργά με τον κλάδο της φιλοξενίας καθώς διαχειρίζεται 15 βίλες πολυτελείας στην Αντίπαρο. 

Συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις & δραστηριότητες του ΕΛΙΖΑ.

Επιχειρηματίας

Πρώην Μέλος του Σωματείου «Οι Φίλοι της Μέριμνας»

Ιδρυτικό μέλος και επί πολλά χρόνια, Ταμίας του Δ.Σ. του ΕΛΙΖΑ, με ενεργή δράση σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του σωματείου.

Η Τζένη Μπαλατσινού ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα της, ενώ ήταν 12 χρονών όταν και ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό στην αντισφαίριση, μένοντας εσωτερική σε αθλητικό campus του Pierre Barthes στη Γαλλία και ταξιδεύοντας σε πολλές χώρες με την ομάδα της. Μετά από ένα ατύχημα που είχε, αποφάσισε να μπει στη βιομηχανία της μόδας και στην τηλεόραση. Ως παρουσιάστρια και συμπαρουσιάστρια σε καινοτόμες lifestyle εκπομπές με ευρύ τηλεοπτικό κοινό επικοινώνησε τη μόδα,την ομορφιά και την αισθητική.
Το 2000, η ζωή της άλλαξε πορεία και ξεκίνησε ένα επιχειρηματικό ταξίδι με μια μακρά σειρά από εταιρείες και πρωτοποριακές δράσεις. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται τα καταστήματα ομορφιάς BEAUTYWORKS, τα οποία και εξαγοράστηκαν το 2011 από μεγάλο όμιλο καλλυντικών, το προσωπικότης blog GR, που εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιδραστικά γυναικεία sites στην Ελλάδα και το οποίο εξαγοράστηκε το 2019 από τον όμιλο Liquid Media. Αποτέλεσε ιδρυτικόμέλος της ελληνικής ανοιχτής κοινότητας έμπνευσης IMPACTALK.GR.
Σε αποκλειστική συνεργασία μετα MOTHERCARE, παρουσίασε τη συλλογή βρεφικών και νηπιακών ρούχων Και, το 2022, δημιούργησε την εταιρεία GIFTED GREECE, με στόχο την προώθηση ελληνικών παραδοσιακών σε διεθνές επίπεδο.
Σήμερα, η Τζένη Μπαλατσινού είναι Executive Consultant & Concept Creator του και παρουσιάζει το ΒΟΞ, το νέο podcast που φιλοξενεί διακεκριμένες γυναίκες. Επίσης, η Τζένη είναι η εμπνεύστρια και δημιουργός του θεσμού “Grecians”. Το Hautes Grecians προωθεί νέους ταλαντούχους Έλληνες σχεδιαστές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κάθε διοργάνωσή του συνδέεται με έναν φιλανθρωπικό σκοπό αναδεικνύοντας πρωτοβουλίες με κοινωνικό χαρακτήρα.
Η καρδιά του έργου της Τζένης Μπαλατσινού είναι η ενδυνάμωση των γυναικών, ώστε να ζήσουν μια πιο συνειδητή, δημιουργική και ικανοποιητική ζωή. Η πορεία της την οδήγησε να ασχοληθεί με πάρα πολλά εθελοντικά και γυναικεία προγράμματα. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τουσωματείου ΕΛΙΖΑ που στοχεύει στη «Μηδενική Ανοχή στην Παιδική Κακοποίηση», και συμβάλλει ενεργά στις δράσεις εξωστρέφειας και επικοινωνίας του σωματείου ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών.
Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό και Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο έχουν έναν γιο, τον Παναγιώτη-Αντώνιο, ενώ από τον γάμο της με τον Πέτρο Κωστόπουλο έχει δύο κόρες, την Αμαλία και την Αλεξάνδρα και έναν γιο, τον Μάξιμο.

Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Καθηγήτρια Βανα Παπαευαγγέλου μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ (NYU Medical Center) στη Παιδιατρική και Παιδιατρική Λοιμωξιολογία. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, άσκησε κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο και στις τρείς Πανεπιστημιακές κλινικές του ΕΚΠΑ από το 1996. Ασχολήθηκε ενεργά με την εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και ειδικευόμενων ενώ από το 2013 είναι διευθύντρια της Γ Παιδιατρικής κλινικής ΕΚΠΑ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη μαζί με τη Καθ Κα Τσολιά για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ με τίτλο «Παιδιατρική Λοιμωξιολογία». Oργανώνει το πρώτο Αγγλόφωνο κατ‘ επιλογήν μάθημα για προπτυχιακούς φοιτητές του ΕΚΠΑ μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Erasmus. Η έρευνα της είναι εστιασμένη στις συγγενείς λοιμώξεις και στα νοσήματα που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό.

Είναι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τη νόσο COVID-19, της  Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της επιτροπής ηπατίτιδας του ΕΟΔΥ. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής αλλά και Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Εταιρείας Λοιμώξεων (ΕΛΕΠΛ και ESPID). Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΙΥΠ (2012-2014). Εχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 ξενόγλωσσες ερευνητικές εργασίες με h-index 33 και περισσότερες από 3400 ετεροαναφορές.

Λειτουργεί από το 2020 τη δεύτερη Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια του Παιδιού στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, και είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΛΙΖΑ.

Η Mάρη Αγαλιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Με σπουδές στο Business Management στην Ελλάδα και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, δραστηριοποιείται  στον χώρο της επικοινωνίας και του marketing από το 1990 μέχρι σήμερα.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα επικοινωνίας και ΕΚΕ, με εξειδίκευση στις εταιρικές σχέσεις, την εταιρική επικοινωνία και τη διαχείριση κρίσεων, ενώ από το 2016,παρέχει υπηρεσίες ως Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας σε Fund του εξωτερικού, start-up και ΜΚΟ. Παράλληλα έχει αναπτύξει εθελοντική δράση στα Σωματεία, Ελπίδα, Φλόγα και Κλίμακα, φορέα υλοποίησης προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Το 2021 ίδρυσε την εταιρεία ΜΑ Communications.

Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.

Σε όλη τη διάρκεια της διεθνούς επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στον τραπεζικό χώρο, ο κ. Ιωάννης Ζαφειρίου κατέλαβε θέσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων. Πρώτη του θέση ήταν στην Βankers Trust, στη Νέα Υόρκη, από όπου στην συνέχεια, τοποθετήθηκε στο Μιλάνο (Ιταλίας), με κύριο τομέα ευθύνης τους εγχώριους κρατικούς φορείς, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες στον τομέα των παραγώγων. Από τη θέση αυτή, εισήγαγε στην ιταλική αγορά τα δομημένα παράγωγα στις συναλλαγές.

Το 1990, εντάχθηκε στο Τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής (Investment Banking), της Credit Suisse (Credit Suisse First Boston, CFSB) και με μια ομάδα συναδέλφων του ίδρυσε θυγατρική του ομίλου Credit Suisse, που επικεντρώθηκε στην προώθηση δομημένων παραγώγων στις συναλλαγές, απευθυνόμενη στους διεθνείς θεσμικούς πελάτες της CFSB (κυβερνητικοί οργανισμοί, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες). Το 1998, ανέλαβε Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Σταθερού Εισοδήματος και Μετοχών, στην CSFB που απευθύνονταν σε θεσμικούς πελάτες, στον ευρωπαϊκό χώρο. Από αυτή τη θέση, διαχειρίστηκε συναλλαγές που αφορούσαν την κεφαλαιαγορά ομολόγων, τα παράγωγα, το συνάλλαγμα και ήταν ο επικεφαλής των ομάδων, αρμόδιων για τα δομημένα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και τις πωλήσεις, του Τμήματος Επενδυτικής Τραπεζικής(Investment Banking) για την Ευρώπη. Αυτή η δραστηριότητα αφορούσε τη διαχείριση ενός ευρέως φάσματος περιουσιακών στοιχείων, όπως ακίνητα, τιτλοποιήσεις, έκδοση και πώληση τίτλων του Δημοσίου, αντιστάθμιση συναλλαγματικού και επιτοκιακού κινδύνου.

Με αυτές τις αρμοδιότητες διετέλεσε μέλος της Διεθνούς Διοικούσας και Διαχειριστικής Επιτροπής του CFSB. Το 2004 (μέχρι το 2020) αναλαμβάνει το Τμήμα Wealth Management της Credit Suisse και δημιουργεί ένα Διεθνές Τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής, με την ονομασία Credit Suisse Solution Partners. Ο στόχος αυτού του Τμήματος ήταν να ανταποκριθεί στις πολύπλοκες ανάγκες των μεγάλων θεσμικών ιδιωτών πελατών της Τράπεζας. Περιλάμβανε τη δόμηση και εκτέλεση χρηματοδοτήσεων προερχομένων από μετοχές, συγχωνεύσεις και εξαγορές, επενδυτικές δομές και παράγωγα, καθώς και επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις στον τομέα των ακινήτων. Συμμετείχε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Private Banking της Τράπεζας.

Ο κ. Ζαφειρίου είναι κάτοχος ΒΑ στα Οικονομικά από το Amherst College και MBA στα χρηματοοικονομικά από το NYU Stern School of Business της Νέας Υόρκης. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( ΤΧΣ) για την Ελλάδα, από το 2012 έως το 2015. Από τον Ιούλιο του 2020, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λάμδα Developmemt.

Την τελευταία διετία διατέλεσε Ταμίας του Δ.Σ του ΕΛΙΖΑ

Γεννήθηκε στο Καρπερό-Γρεβενών. Μεγάλωσε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και τον Σεπτέμβρη του 2017 μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα.

Σπούδασε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Εργάστηκε στον τομέα της Ιδιωτικής εκπαίδευσης για 25 χρόνια και 18 χρόνια ασχολήθηκε με τον Τουρισμό.

Παράλληλα, με την επαγγελματική της δραστηριότητα, είχε ενεργό συμμετοχή σε φιλανθρωπικές ανθρωπιστικές οργανώσεις: Υπήρξε ιδρυτική Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Τρικάλων, εκλεγμένη Αντιπρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος και στη συνέχεια Συντονίστρια Καλής Θέλησης της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος.

Το 2009-2017 διετέλεσε Πρόεδρος στο Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Κατά την αποχώρησή της, της απονεμήθηκε ο τίτλος της Επιτίμου Προέδρου του Τμήματος.

Το 2018 εκλέγεται στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ. Επανεκλέγεται στις επαναληπτικές εκλογές το 2019 και αποχωρεί τον Σεπτέμβριο του 2020.

Από τον Ιούνιο του 2021 εκλέγεται στο Δ. Σ. του Σωματείου ΕΛΙΖΑ και συμβάλει ενεργά σε όλες τις δράσεις.

Η Ξένια Παπασταύρου μέσα από τη σταδιοδρομία της έχει αφιερωθεί σε πρωτοβουλίες που επιτυγχάνουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Διατέλεσε Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) από τον Μάρτιο 2023 έως τον Ιούνιο 2024 και πριν από αυτό υπηρέτησε το κράτος ως Διοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) από τον Οκτώβριο 2019 μέχρι τον Μάρτιο 2023.

Από τον Μάρτιο του 2019 έως τον διορισμό της στον ΟΠΕΚΑ υπήρξε Γραμματέας Ποιότητας Ζωής της Νέας Δημοκρατίας. Πριν από αυτό υπήρξε επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Τροφίμων – Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας, του πρώτου φορέα στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης των τροφίμων. Η εθελοντική της δράση εκεί το 2005 την ενέπνευσε έξι χρόνια αργότερα να αναπτύξει ένα απλό και βιώσιμο μοντέλο διάσωσης τροφίμων το οποίο εξελίχθηκε αργότερα στη ΜΚΟ γνωστή σήμερα ως Μπορούμε. Ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς διάσωσης τροφίμων στην Ευρώπη, έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να διασώσει και να προσφέρει πάνω από 80.000.000 γεύματα αξίας πάνω από 120.000.000€.

Για 13 χρόνια εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και ως project manager στο Ίδρυμα Λαμπράκη, ενώ έχει διδάξει Θεωρία της Γνώσης στη Σχολή Μωραΐτη. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (MA Hons in Philosophy and Ancient Greek) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το LSE (MSc in Industrial Relations and Human Resource Management).

Η Ελένη Αθανασιάδη είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο ως πρωταθλήτρια κολύμβησης, εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως προπονήτρια κολύμβησης, δουλεύοντας με μικρά παιδιά σε μεγάλα αθλητικά σωματεία.

Για 15 χρόνια εργάστηκε στον τομέα της γραμματειακής υποστήριξης σε πολυεθνικές εταιρείες. Η Ελένη, από τη θέση της Διευθύντριας Γραμματείας και γραμματέας του Δ.Σ. από την ίδρυση του ΕΛΙΖΑ, διεκπεραιώνει ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων.

 

Η Γκέρτα Μουσκαι είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Παράλληλα με τις προπτυχιακές της σπουδές παρακολούθησε και συμμετείχε ενεργά σε επιμορφωτικές δράσεις που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έχει ερευνητική και συγγραφική εμπειρία σε θέματα Φεμινιστικής και ΒιοΚοινωνικής Εγκληματολογίας. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Σπουδών Φύλου και Διαθεματικότητας του Πανεπιστημίου του Linköping.

Μετά το πέρας των προπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε στο πεδίο της παιδικής προστασίας ως Συνοδός Ασυνόδευτών Ανηλίκων και Θυμάτων Σεξουαλικής και Έμφυλης Κακοποίησης.

Η Γκέρτα ήρθε στην ομάδα του ΕΛΙΖΑ το 2023 αναλαμβάνοντας τον ρόλο της δημιουργίας και εφαρμογής στρατηγικών που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του ΕΛΙΖΑ ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την υλοποίηση των εθνικών προγραμμάτων που υλοποιεί το σωματείο με σκοπό την προστασία των παιδιών που κινδυνεύουν από κακοποίηση  ή / και παραμέληση.

Η Έμυ Ντότσικα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και προπτυχιακού τίτλου από το τμήμα «Marketing και Επικοινωνίας με Νέες Τεχνολογίες» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2010 εργάζεται με αντικείμενο την επικοινωνία σε εταιρείες και οργανισμούς, έχοντας αποκτήσει εξειδίκευση στον σχεδιασμό ολοκληρωμένων στρατηγικών επικοινωνίας, στη διαχείριση κρίσεων, καθώς και στην καλλιέργεια σχέσεων με εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η Έμυ ήρθε στην οικογένεια του ΕΛΙΖΑ το 2016, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την υλοποίηση εθνικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην προστασία των παιδιών που κινδυνεύουν από κακοποίηση  ή / και παραμέληση, καθώς και στην επικοινωνία των ενεργειών του Σωματείου. Από το 2020 επικεντρώνει τις δυνάμεις της και τις εμπειρίες της στη διάδοση του έργου του ΕΛΙΖΑ με στόχο να κινητοποιήσει όλους τους Έλληνες για την ανάγκη πρόληψης και αναγνώρισης της βίας στα παιδιά, σε όσο το δυνατόν πιο πρώιμο στάδιο.

Η Ηρώ Κωτσοπούλου είναι απόφοιτη Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Διοίκησης, ενώ από το 2015 εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική και τα Ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και στις Επιστήμες της αγωγής. Πιο συγκεκριμένα έχει ασχοληθεί με τις Ευρωπαϊκές πολιτικές ασύλου και μετανάστευσης, την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης και τα δικαιώματα του παιδιού. Παράλληλα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης στη Συμβουλευτική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από το 2015 εργάστηκε στην υποστήριξη και προστασία αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών σε ΜΚΟ και Διεθνείς Οργανισμούς, ενώ από το 2020 εργάζεται στην παιδική προστασία. Το 2022 ξεκίνησε να εργάζεται ως σχολική κοινωνική λειτουργός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υποστηρίζοντας παιδιά και οικογένειες. Εντάχθηκε στην Ομάδα του ΕΛΙΖΑ το 2024, και είναι χειρίστρια της Γραμμής ΕΛΙΖΑ 10454, ενώ παράλληλα υλοποιεί επιμορφώσεις σχετικές με την παιδική κακοποίηση σε εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες.

Η Μεταξία – Μαρία Δημητράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι Κρήτης και έχει ειδικευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία από την Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε Άτομα Οικογένειες και Ευρύτερα Συστήματα. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική  Αγωγή του  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε φορείς παιδικής προστασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ σήμερα είναι εξωτερική συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Επιπλέον, παρέχει συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας ιδιωτικά. Αποτελεί μέλος της ΕΣΥΘΕΠΑΣ και τον Ιούνιο του 2024 εντάχθηκε στην ομάδα του ΕΛΙΖΑ ως χειρίστρια της γραμμής 10454 υλοποιώντας παράλληλα επιμορφώσεις σχετικές με την παιδική προστασία σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες.

Πτυχιούχος Νομικής Σχολής (Α.Π.Θ), Μεταπτυχιακό στο «Ποινικό Δίκαιο και Ποινικό Δικονομικό Δίκαιο» στο ΕΚΠΑ. Εξειδίκευση, (3ετές Πρόγραμμα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας- Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, King’s College &  E.T.H.I.C.S.).

Εισήλθε στο Εισαγγελικό Σώμα  το 1978, η δεύτερη γυναίκα στην Ελλάδα. Από 1983-1990 και 1995-1998, Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών. Tο 2012, Aντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, 2016-2019  Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Πραγματοποίησε 37 ταξίδια σε χώρες Ε.Ε. και εκτός αυτής και συμμετείχε σε Όργανα της Ε.Ε. (Eurojust, FRA, EJTN, κ.λ.π.) αλλά και Διεθνή (IAP, ΟΗΕ, κ.λ.π.). Έχει πλήθος επιστημονικών εργασιών που παρουσίασε σε τοπικά και παγκόσμια Συνέδρια για θέματα Ανηλίκων και Κρατουμένων. Μετά την αφυπηρέτησή της (30-06-2019) εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε Οργανισμούς Διεθνείς και Ελληνικούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων ανηλίκων, με focus τη Φιλική προς τα Παιδιά Δικαιοσύνη.

Η Ηλέκτρα Κουτσούκου, Δρ. Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δικηγόρος, σπούδασε νομικά στην Ελλάδα (Αθήνα), τη Γερμανία και την Αυστρία και πιστοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Harvard σε ζητήματα σχετικά με την παιδική προστασία, με βαθμό άριστα. Διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία στο ΕΚΠΑ (Ιατρική Σχολή), στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, του οποίου είναι επιστημονική συνεργάτης, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπου τελεί μέλος ΣΕΠ, στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, κ.α..

Οι δημοσιεύεις της περιλαμβάνουν άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, στον τύπο ( π.χ. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), αλλά και τις μονογραφίες: «Η νομική προστασία του Παιδιού στην Ελλάδα», «Κοινωνική πρόνοια στη σύγχρονη Ελλάδα: παιδική ηλικία και οικογένεια», τον «Οδηγό για τη διαχείριση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών», το «Πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης από τον αστυνομικό», τον «Οδηγό επιδομάτων μητρότητας και αδειών για αυτοαπασχολούμενες». Επίσης, συμμετείχε στη μονογραφία «Το εγκληματικό φαινόμενο στην Ελλάδα σήμερα», ενώ συνεπιμελήθηκε τον συλλογικό τόμο «Η κοινωνία του κυβερνοχώρου».

Ως επιστημονική συνεργάτης στην Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ έχει επιμορφώσει περίπου 12000 επαγγελματίες για ζητήματα κακοποίησης (δικαστικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, ιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς κ.ά.), έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, τελεί νομική σύμβουλος των Μονάδων για την Ασφάλεια του Παιδιού, ενώ είναι Συντονίστρια – Επόπτρια της Γραμμής ΕΛΙΖΑ 10454 και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής για τη σχολική βία του Υπουργείου Παιδείας, έχει συνεργαστεί με το ΕΚΚΕ, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού,  το Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου κ.ά.. Έχει βραβευτεί από το Ίδρυμα Στασινόπουλος, από το Ίδρυμα Ρόδη Ρούφου Κανακάρη, τον ελληνοαμερικανικό σύνδεσμο ΑΧΕΠΑ κ.ά., για την ενασχόλησή της με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τον Δεκέμβριο του 2022 επελέγη ως εμπειρογνώμονας παιδικής προστασίας στο πλαίσιο της Πράξης «Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής».

Ο ψυχίατρος Γιώργος Νικολαΐδης είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην φιλοσοφία της ψυχικής διαταραχής (τμήμα Φιλοσοφίας του King’s College & Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Νοσοκομείου Maudsley) και στις Ψυχαναλυτικές Σπουδές (Κέντρο Ψυχοθεραπευτικών Σπουδών του School of Health and Related Research του Πανεπιστημίου του Sheffield). Έχει εργασθεί σε κέντρα σωματικής ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κέντρα ημέρας. Από τον 9ο/2005 είναι διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, από τον 9ο/2014 είναι Επ. Υπεύθυνος του ΚΗ «Το Σπίτι του Παιδιού» του «Το Χαμόγελο του Παιδιού», και από τον 11ο/2014 είναι υπεύθυνος του Ελληνικού προγράμματος του οργανισμού Lumos για την αποϊδρυματοποίηση των υπηρεσιών παιδικής προστασίας.

Η κα Βανα Παπαευαγγέλου μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ (NYU Medical Center) στη Παιδιατρική και Παιδιατρική Λοιμωξιολογία. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, άσκησε κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο και στις τρείς Πανεπιστημιακές κλινικές του ΕΚΠΑ από το 1996. Ασχολήθηκε ενεργά με την εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και ειδικευόμενων ενώ από το 2013 είναι διευθύντρια της Γ Παιδιατρικής κλινικής ΕΚΠΑ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη μαζί με τη Καθηγήτρια Κα Τσολιά για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ με τίτλο «Παιδιατρική Λοιμωξιολογία». Από φέτος οργανώνει το πρώτο Αγγλόφωνο κατ‘ επιλογήν μάθημα για προπτυχιακούς φοιτητές του ΕΚΠΑ μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ιnternational Intensive Infectious Diseases Course (I3DC, https://www.ideal-program.com/i3dc.html) Η έρευνα της είναι εστιασμένη στις συγγενείς λοιμώξεις και στα νοσήματα που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό. Είναι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τη νόσο COVID-19, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της επιτροπής ηπατίτιδας του ΕΟΔΥ. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής αλλά και Ευρωπαϊκής επιτροπής Λοιμώξεων (ΕΛΕΠΛ και ESPID). Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΙΥΠ (2012-2014). Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 ξενόγλωσσες ερευνητικές εργασίες με h-index 33 και περισσότερες από 3400 ετεροαναφορές.

Η Αλεξάνδρα Σολδάτου αποφοίτησε με Άριστα από την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ. Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική στο University of Iowa, ΗΠΑ, και έλαβε το δίπλωμα American Boards of Pediatrics. Μετεκπαιδεύθηκε στο Great Ormond Street Hospital στο Λονδίνο και ακολούθως ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ. Επισκέφθηκε το Child Abuse Program του Yale University με υποτροφία του State Department. Έχει λάβει υποτροφία από το ίδρυμα Fulbright για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος πρόληψης της κακοποίησης των παιδιών στο Yale University. Είναι εταίρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και μέλος του Ray E. Helfer Society.

Με σπουδές Πολιτικών Επιστημών, Επικοινωνίας και Έρευνας στην Αθήνα και τη Μεγάλη Βρετανία, ο Νίκος Σύμπουρας εργάζεται εδώ και 33 χρόνια στο χώρο της Έρευνας, των ΜΜΕ και της Επικοινωνίας. Με σημαντική εμπειρία στο στρατηγικό σχεδιασμό προγραμμάτων επικοινωνίας σε μεγάλο εύρος διαφημιζόμενων κατηγοριών (καταναλωτικά προϊόντα, λιανεμπόριο, χρηματικοικονομικές υπηρεσίες, αυτοκίνητα, νέες τεχνολογίες κλπ), διαθέτει βαθιά γνώση των καταναλωτών και των αγορών και πιστεύει στον ανθρώπινο παράγοντα και την καινοτομία, ως βασικών μοχλών ανάπτυξης και επιτυχίας. Κατέχει τη θέση του C.E.O. της Tempo OMD από το 2015 έχοντας οδηγήσει στην ενίσχυση της ηγετικής θέσης της εταιρίας στην ελληνική αγορά (μεταξύ άλλων, Rank 1 in RECMA qualitative evaluation από το 2018, Media Agency of the Year για 4 συνεχείς χρονιές, Digital Media Agency of the Year, αλλά και most awarded IAB MIX Agency τα τελευταία χρόνια), ενώ έχει θητεύσει σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στις Dentsu Aegis Network, Carat, Isobar & iProspect, Nielsen AGB. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το διάβασμα και την ιστιοπλοΐα.

Επιστημονική ομάδα

Κάθε βήμα του ΕΛΙΖΑ σχεδιάζεται και υλοποιείται μέσα από τη συνεργασία με εξειδικευμένους και έμπειρους επιστημονικούς συνεργάτες, ταγμένους στην ουσιαστική προστασία ευάλωτων παιδιών και οικογενειών. Το ΕΛΙΖΑ τους ευχαριστεί θερμά για τη γνώση που καθημερινά μεταλαμπαδεύουν, αλλά και για το όραμά τους που αποτελεί φάρο για κάθε μας ενέργεια.

Η Επιστημονική Ομάδα του ΕΛΙΖΑ

 

Επιτροπή Αμερικής

Επικεφαλής, Μέλη, Νέα Μέλη

Πρεσβευτές

Οι πρεσβευτές του ΕΛΙΖΑ