17 Ιουνίου 2021

Το ΕΛΙΖΑ ευχαριστεί τον Τάκη Ζαχαράτο και εύχεται καλοτάξιδο το «Πάστα Σεράνο»

Ο Τάκης Ζαχαράτος, στο πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα, με τον τίτλο «Πάστα Σεράνο», αναμένεται να μας εκπλήξει και να μας συγκινήσει. Εμάς, την ομάδα του ΕΛΙΖΑ μας συγκίνησε βαθιά, με τη γενναιόδωρη πρόταση του να διαθέτει μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου του στο ΕΛΙΖΑ.

Λίγα λόγια την πλοκή του βιβλίου:

Ο Άγγελος, έπειτα από είκοσι χρόνια στη φυλακή, αποφυλακίζεται αλλά φοβάται να βγει έξω, στη ζωή. Οι άνθρωποι που τον συντρόφευσαν όλα αυτά τα χρόνια, οι συγκρατούμενοι του, του παρέχουν την ασφάλεια και τη στήριξη που χρειάστηκε για να πορευτεί. Η ζωή εκεί έξω, φαντάζει άγνωστη και προκαλεί φόβο. Ωστόσο, με τη δύναμη της αφήγησης, ο Άγγελος ξεδιπλώνει την παιδική του ηλικία – τον βάναυσο πατέρα, την κακοποιημένη μητέρα και αδελφή, τον έρωτα του με τον Αλέξανδρο, που με τη χαρά του έρωτα τον μύησε στις εξαρτήσεις και τον πόνο. Φως και σκοτάδι εναλλασσόμενα, σε ένα βιβλίο «αφιερωμένο σαν χάδι σε όλους αυτούς που δεν μίλησαν, δεν αντιστάθηκαν, φοβήθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν, κακοποιήθηκαν. Είναι η αγκαλιά μου σε όλους αυτούς», σύμφωνα με τον συγγραφέα, που συμπληρώνει: «Οι άνθρωποι είμαστε σαν τα αυτοκίνητα στα φανάρια: άλλοι περνάνε με κόκκινο, άλλοι περνάνε με πορτοκαλί, άλλοι με πράσινο, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν παρκάρει στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και μένουν εκεί για χρόνια βλέποντας απλά τα φανάρια να αλλάζουν χρώματα. Αν δεν βάλεις εσύ την ταχύτητα, αν δεν τολμήσεις, βαλτώνεις σε μια κινούμενη άμμο που σιγά σιγά σε καταπίνει  χωρίς να το πάρεις χαμπάρι».

Το ΕΛΙΖΑ εύχεται στο βιβλίο «καλοτάξιδο» και στον κ. Ζαχαράτο, να συνεχίζει πάντα να εκφράζεται μέσα από την τέχνη, την όποια τέχνη εκείνος επιλέγει και να απολαμβάνει τους καρπούς των δημιουργικών του κόπων.

https://www.dioptra.gr/vivlio/elliniki-logotexnia/pasta-serano/